Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 November 2004 Onderzoek naar beperking kavelgrootte Schagen

De gemeente Schagen gaat de regels voor de maximale kavelgrootte tegen het licht houden. Het onderzoek start in december.

Aanleiding is onder meer een werkbezoek van de Noord-Hollandse gedeputeerde Patrick Poelman aan Schagen. Hij raakte doordrongen van de problemen die de regeling voor kavelgrootte stelt aan de bedrijfsvoering van veehouders. Inmiddels heeft de regeling verschillende ondernemers in problemen gebracht. De kleine kavels die doorsneden worden door tal van sloten zijn karakteristiek voor Schagen. De gemeente heeft daarom in het bestemmingsplan van 1998 grenzen gesteld aan kavelgrootte. De grootte zou maximaal 3 ha en in sommige gebieden 6 ha mogen bedragen.

Aan betrokken partijen is gevraagd een bijdrage te leveren aan het onderzoeksvoorstel. WLTO vindt het belangrijk dat duidelijk wordt wat de optimale kavelgrootte is voor een economisch duurzame bedrijfsvoering. „In het onderzoek dat het Landbouw-Economisch Instituut heeft gedaan, is geen rekening gehouden met de ongunstige lengte- en breedteverhouding van de percelen en de grillige perceelsvormen", aldus Ard Mooij van de WLTO. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl