Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 December 2004 Afscheid oude uitkijktoren Donkere Duinen nadert

Wie afscheid wil nemen van de oude uitkijktoren in de Donkere Duinen moet snel zijn. Komende week begint de gemeente namelijk met het verwijderen van dit uitkijkpunt. De klus zal met een dag of drie geklaard zijn. Het hout wordt afgevoerd naar een recyclingbedrijf.

De uitkijktoren is tientallen jaren lang een oriŽntatiepunt geweest in de Donkere Duinen. Zo'n vijftig jaar geleden werd 'ie gebouwd en is sindsdien ontelbaar veel keer beklommen door Nieuwediepers en hun visite, door toeristen en recreanten, door jong en oud. Zijn ouderdom leidde uiteindelijk tot een onveilige situatie. Ook verloor de toren in de loop der tijd haar functie: de bomen zijn intussen hoger dan de toren en daarom was van 'uitkijken' geen sprake meer.

Gelukkig is inmiddels een prachtig nieuw uitzichtpunt gerealiseerd in MariŽndal. Vorig jaar startte de Juniorkamer 'Het Nieuwe Diep' een sponsoractie om te komen tot een nieuwe uitkijktoren. Twee maanden geleden is die uitkijktoren officieel geopend. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl