Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 December 2004 Ontwikkelingen Wieringerrandmeer

Aantal huizen begrensd op 2580

In de vergadering van de commissie ROV op 25 november jl. hebben de betrokken partijen toegezegd het aantal woningen dat bijdraagt aan het Wieringerrandmeer te verminderen tot 2580. Dit betekent dat besparingen of andere inkomsten ter dekking van het hierdoor ontstane financiŽle gat zullen moeten worden gevonden in de fase tot de Samenwerkingsovereenkomst. De toezegging wordt opgenomen in een addendum (toevoeging) bij de Intentieovereenkomst.

Europees succes voor visie Lago Wirense

De visie van Lago Wirense op het Wieringerrandmeer is gepresenteerd op de 'Biennale van VenetiŽ', een Internationale Tentoonstelling over Landsschapsarchitectuur & Stedenbouw. Het project Wieringerrandmeer werd door het Nederlandse Architectuur Instituut (NAI) in Rotterdam uitgekozen omdat het zo vernieuwd is. Wellicht komt de tentoonstelling begin volgend jaar naar Nederland. Dan kunt u met eigen ogen zien, waarom het project Wieringerrandmeer zo bijzonder is, temidden van vele andere projecten in Nederland.

Minder huizen, ruimte voor ideeŽn raden

De overheden en Lago Wirense zijn bereid te onderzoeken of het mogelijk is het project Wieringerrandmeer in omvang en kosten terug te brengen. Bijvoorbeeld door besparingen te vinden op de aanleg van het kanaal. Hiermee kan het aantal woningen dat bijdraagt aan het omgevingsfonds Noordkop (6.000 woningen) worden verminderd, met behoud van een sluitende exploitatie. In de periode na het sluiten van de Intentieovereenkomst, worden mogelijkheden voor kostenbesparingen uitgewerkt. Voorwaarde is dat deze aanpassingen geen afbreuk doen aan de hoofdlijnen van de visie van Lago Wirense.

De uitkomsten van de hiervoor genoemde aanpassingen worden uitvoerig met desbetreffende raadscommissies besproken, alvorens ze worden verwerkt in een uiteindelijke Samenwerkingsovereenkomst. Bij het uitwerken van de visie worden de inhoudelijke ideeŽn van de volksvertegenwoordigers nadrukkelijk betrokken.

De toezeggingen zijn verwoord in een aanbiedingsbrief die wordt bijgevoegd bij de Intentieovereenkomst en zijn gedaan naar aanleiding van vragen van de statencommissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting en geluiden vanuit de gemeenteraden van Wieringen en Wieringermeer. Op 6 december besluiten Provinciale Staten definitief. De gemeenteraden buigen zich op 16 december over de overeenkomst. (Bron: Wieringerrandmeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl