Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 Januari 2005 Aanslag waterschapsbelasting op de deurmat

Binnenkort valt de aanslag waterschapsbelasting gebruikers 2005 van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op de deurmat. Als gevolg van geslonken reserves en hogere uitgaven valt de ingezetenenheffing hoger uit dan in 2004. De verontreinigingsheffing is gelijk aan die van vorig jaar. Dat brengt met zich mee dat eenpersoonshuishoudens in totaal Ä 110,04 en meerpersoonshuishoudens Ä 221,92 gaan betalen. Inwoners van gemeenten waar het hoogheemraadschap ook de buitenwegen onderhoudt, moeten bovenstaande bedragen met Ä 31,86 verhogen. De stijging ten opzichte van 2004 ligt tussen de 3,1 en 6,6 procent.

Wat doen wij?

Droog land en schoon water. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Elke dag werken echter honderden mensen van het hoogheemraadschap aan de bescherming van ons gebied tegen overstromingen en aan de kwaliteit van het oppervlaktewater. Jaarlijks onderhoudt het hoogheemraadschap meer dan 1300 km kaden, zeedijken en duinen en controleert het 20.000 km sloten op goede doorstroming en vervuiling.

Reservegelden

De komende jaren is nog veel geld nodig om ook droge voeten te blijven houden. Schoon oppervlaktewater behoeft eveneens de nodige zorg. Bijna al het afvalwater uit huizen en bedrijven wordt vandaag de dag schoongemaakt op rioolwaterzuiveringen. Deze rioolwaterzuiveringen worden regelmatig aangepast en in capaciteit vergroot waardoor nog betere zuiveringsresultaten worden behaald. En dat is weer goed voor de kwaliteit van het water in vaart en sloot. Dat kost allemaal veel geld. In het verleden is voor al dat werk niet altijd de prijs gevraagd die het kost. Reservegelden werden aangewend om de tarieven zo laag mogelijk te houden.

In 2004 en ook dit jaar is het tarief echter verhoogd om de werkelijke kosten te dekken. Met deze inhaalslag wordt voorkomen dat het tarief in de nabije toekomst opeens onevenredig zal moeten stijgen.

Gladheidsbestrijding

Tot slot worden in een aantal gemeenten de buitenwegen onderhouden. In de winter wordt gladheid bestreden. In 2004 is op de wegen in een deel van West-Friesland gestart met preventief strooien. Dat wordt met nat zout gedaan. Deze werkwijze zal naar verwachting in het gladheidseizoen 2005/2006 in het hele werkgebied worden toegepast.

Meer informatie

Voor vragen over de aanslag is het telefoonnummer 0900-9112112 beschikbaar. Kosten bedragen circa 10 eurocent per minuut. Meer informatie over het hoogheemraadschap en de belasting is te lezen op deze site. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl