Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 19 Januari 2005 Informatieavond nieuwbouw gemaal Schagerkogge

Op dinsdag 25 januari houdt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een informatiebijeenkomst over het gemaal Schagerkogge bij Kolhorn. Omwonenden en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in 't Schippers Welvaren, Nieuwe Streek 64 in Kolhorn en begint om 19.30 uur.

Grondige revisie

De Schagerkoggeboezem wordt op dit moment bemalen door het gemaal Schagerkogge, gelegen midden in het dorp Kolhorn. Het gemaal is toe aan een grondige revisie. Onderzoek heeft uitgewezen dat renovatie van het bestaande gemaal op een aantal bijna niet te ondervangen problemen zou stuiten. Daarom is de keuze gemaakt voor volledige nieuwbouw op een andere locatie. Er is gekozen voor de locatie naast de Molenkolksluis te Kolhorn.

Waterberging

In samenhang met nieuwbouw van een gemaal wordt ook de omgeving opnieuw ingericht. Nabij het gemaal wordt bijvoorbeeld waterberging gegraven waardoor ook de huidige lepelaarspoelen worden opgewaardeerd. Het nieuw te graven toevoerkanaal wordt zo ingericht dat recreatie op allerlei gebied mogelijk is. Daarnaast wordt een vismigratievoorziening aangelegd.

Tijdens de bijeenkomst licht het hoogheemraadschap de plannen rond de nieuwbouw van het gemaal en de inrichting van het omliggende gebied toe. Daarna krijgen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen over het project.

Ter inzage

De plannen liggen vanaf 18 januari vier weken ter inzage op de volgende locaties:

(Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl