Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 Januari 2005 Van Foreestweg een centrumboulevard?

Geef uw mening over de toekomst van Julianadorp

Heeft u uw visie op de toekomst van Julianadorp al gegeven? Julianadorpers en Nieuwe Diepers kunnen namelijk sinds 20 december hierover hun mening geven via het interactieve ontwerpspel 'structuurvisie Julianadorp' . Dit spel staat open voor iedereen! Schroom dus niet en stap in het ontwerpspel! Hoe u precies uw eigen visie kunt maken wordt duidelijk uitgelegd.

Sinds 20 december hebben al flink wat mensen het spel gespeeld en daarmee hun gedachten laten gaan over de invulling van Julianadorp in de toekomst. Daarin komen ook allerlei verschillen naar voren: de een kiest voor Julianadorp-Oost als het gaat om eventuele uitbreiding van de woningbouw en de ander voor de noordkant van de Van Foreestweg. Deze weg zou trouwens volgens een inzender heel goed dienst kunnen gaan doen als centrumboulevard als je hier tenminste verschillende voorzieningen concentreert. En wat vindt u van het idee om bij de entree van het dorp een waterpartij te creŽren, of aan de oostkant een kleine jachthaven aan te leggen? Een andere inzender ziet vooral toekomst in het versterken van de kern langs de historische lintbebouwing.

Het ontwerpspel is gemaakt zodat ook u uw mening kan geven als het gaat om toekomstige ontwikkelingen in Julianadorp. De gemeente is momenteel druk bezig om de structuurvisie van Julianadorp te herzien. Daarbij is ook ķw mening belangrijk! U heeft tot eind januari de tijd om uw ideeŽn op deze manier kenbaar te maken.

Het spel

Het ontwerpspel bestaat uit een plattegrond van Julianadorp en zestien verschillende icoontjes die weer bij zestien veschillende functies horen. De functies gaan bijvoorbeeld over wonen, winkels, welzijn, recreatie, enz. Spelers van het ontwerpspel kunnen de functie-iconen naar allerlei verschillende plaatsen slepen. Op deze manier ontwerpt de speler een eigen ontwikkelingsvisie voor Julianadorp.

Alle 'internetontwerpen' worden opgeslagen in een database. De schrijvers van de structuurvisie nemen de resultaten mee in de afwegingen die zij maken bij het opstellen van de visie. Daarbij moeten zij natuurlijk met veel meer partijen rekening houden. Zo praten ook allerlei maatschappelijke instellingen mee bij de totstandkoming van de structuurvisie. En niet onbelangrijk: vooral de politieke partijen hebben natuurlijk een zware stem als het gaat om de ontwikkeling van Julianadorp.

In de openbare bibliotheek Julianadorp is een computerzuil neergezet voor iedereen die thuis niet over internet beschikt. Op deze computer kunt u het spel gratis spelen.

Meer informatie over de structuurvisie vindt u onder projecten/structuurvisie Julianadorp, op www.denhelder.nl. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl