Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 Januari 2005 Plannen rond gemaal Schagerkogge goed ontvangen

Dinsdagavond 25 januari presenteerde Hoogheemraadschap Holllands Noorderkwartier in Kolhorn de plannen rond de bouw van een nieuw gemaal Schagerkogge. Een integraal project waarbij waterhuishouding, ecologie en recreatie in één hand gaan. De aanwezigen in de goedbezochte bijeenkomst reageerden positief op de plannen.

Opwaardering

Er komt een nieuw gemaal naast de Molenkolksluis te Kolhorn. Dat is nodig omdat het oude gemaal Schagerkogge, gelegen in het centrum van Kolhorn, niet meer voldoet aan de eisen. Daarnaast wordt extra waterberging gegraven die ertoe leidt dat de al aanwezige lepelaarspoelen opgewaardeerd worden.

Vismigratie

De toevoertocht naar het gemaal wordt natuurvriendelijk ingericht en binnen de ruilverkaveling Schagerkogge worden natuurontwikkelingsgebieden aangelegd. Verder komen er vismigratievoorzieningen en er leidt het plan tot een nieuwe verbinding met de provinciale ecologische hoofdstructuur.

Voor de recreant is het ook een interessant project. Er kan straks kano gevaren worden, gefietst en gewandeld op een nieuw aan te leggen fiets/voetpad met aanvullend een onverhard voetpad. Verder komen er vier vissteigers voor de liefhebbers.

Vragen en tips

De vragen die kwamen na de presentatie van projectleider Klaas-Sjouke de Boer betroffen met name een aantal praktische aangelegenheden. Ook kwamen er tips, zoals de aanleg van extra parkeerplaatsen bij de vissteigers. Het hoogheemraadschap bekijkt de tips nog nader op bruikbaarheid en start de voorbereiding van het werk, zodat na 15 juni (einde broedseizoen) de scheppen de grond in kunnen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl