Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 01 Februari 2005 Info-avond over Centrumplan Den Helder op 7 februari

JE KUNT HET DAK OP IN NIEUW DEN HELDER!

Nieuw Den Helder is behoorlijk in beweging: waar aan de ene kant van de Marsdiepstraat flats worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen, bloeit aan de andere kant het Duinpark op. Naast de bijzondere woningen die er verrijzen zijn de plannen voor het multifunctioneel 'Centrumplan' aan de Marsdiepstraat in een vergevorderd stadium. Het 'Centrumplan' wordt een bundeling van woningen (zorgcentrum en aanleunwoningen), winkels en een reeks maatschappelijke voorzieningen zoals een bibliotheek, een brede school (9 klassen), kinderopvang, een binnensportaccommodatie en een parkeergarage voor ongeveer 230 auto's.

Het dak op

In de architectonisch stedenbouwkundige opzet van het complex wordt het duinlandschap van het aanliggende Duinpark voortgezet. Het 'daklandschap' maakt daarbij deel uit van de openbare gebruiksruimte van het Duinpark. Vanaf het verhoogde 'duindak' zijn onder andere de aanleunwoningen, sportkantine, bibliotheek en de bovenbouw lokalen van de brede school (Trimaran) bereikbaar. Om logistieke redenen komt er in het complex een laad- en losstraat. Hierdoor is de veiligheid van het winkelend publiek, de kinderen op de speelterreinen van de scholen en de bewoners en bezoekers van het park gewaarborgd. Het voorkomt ook dat winkel(gevel)-ruimte wordt ingenomen door magazijnen en laad- of los verkeer.

Bent u benieuwd hoe het 'Centrumplan' er precies komt uit te zien? U bent van harte welkom bij een informatie-avond op maandag 7 februari in dansschool Corma aan de Texelstroomlaan 5. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl