Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 Februari 2005 Beschikkingen WOZ worden op Texel later verstuurd

De afgelopen periode heeft op Texel, net als in alle andere Nederlandse gemeenten, weer een hertaxatie van alle objecten (woningen en bedrijfspanden) plaatsgevonden. In het kader van de Wet Onroerende Zaken (WOZ) is het verplicht om de waarde opnieuw te bepalen. Dat is inderdaad gebeurd, maar de resultaten geven aanleiding om de uitgevoerde hertaxatie gedeeltelijk te herzien.

Helaas zullen de nieuwe WOZ-beschikkingen daarom niet al eind februari worden verstuurd. Het college van B&W streeft er nu naar de beschikkingen voor 31 maart 2005 te versturen, tegelijk met de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen.

De Waarderingskamer, het toezichthoudende orgaan voor gemeenten inzake de WOZ, heeft nog niet het groene licht gegeven, omdat zij de onderbouwing van de nieuwe waarden onvoldoende acht. De gemeente Texel kan de beschikkingen hierdoor niet tijdig (voor 1 maart) versturen. In overleg met het gespecialiseerde bureau dat de hertaxaties voor de gemeente Texel heeft uitgevoerd zal worden bekeken hoe de hertaxatie zo snel mogelijk kan worden bijgesteld.

De gemeente Texel hecht grote waarde aan een correcte waardebepaling voor de woningen van haar inwoners. De WOZ-waarde wordt namelijk niet alleen als grondslag gebruikt voor de gemeentelijke onroerende zaak belasting (met ingang van het jaar 2005), maar ook voor de waterschapsbelasting en het huurwaardeforfait van het rijk.

De nieuwe waardebepaling is niet van invloed op de belastingaangifte 2004. Hiervoor moet men nog de oude waarde gebruiken. De nieuwe WOZ-waarde geldt voor de periode 1 januari 2005 - 1 januari 2007. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl