Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 Maart 2005 Provincie versnelt procedures woningbouwproductie

De provincie Noord-Holland heeft de planologische procedures versneld voor het toetsen van bestemmingsplannen voor nieuwe woningbouw. Dit heeft de gedeputeerde Ton Hooijmaijers bekendgemaakt op het symposium 'Woningbouwproductie' voor de Nederlandse vastgoedsector tijdens het jaarlijkse MIPIM-congres in Cannes, Frankrijk.

Hooijmaijers maakte bekend aan de vastgoedsector dat de tijd van onnodig lange planologische procedures hiermee wat hem betreft voorbij is. Bij het toetsen van bestemmingsplannen geldt voortaan het volgende:

Ontwerp-bestemmingsplannen worden normaliter binnen 10 weken afgehandeld. Afhandeling van bouwplannen voor meer dan 50 woningen wordt nu ingekort tot 8 weken.

Vastgestelde bestemmingsplannen waarvoor bedenkingen worden ingediend, worden normaliter binnen 6 maanden na afloop van de tervisielegging afgehandeld. Voor bouwplannen voor meer dan 50 woningen wordt deze termijn nu ingekort tot maximaal 4 maanden.

De provincie Noord-Holland levert met deze maatregelen een significante bijdrage aan het verhogen van het tempo in de woningbouwproductie. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl