Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 April 2005 Unieke Taskforce Ruimtewinst ingesteld

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland gaan voor een periode van twee jaar een Taskforce Ruimtewinst instellen. Nog zuiniger omgaan met de beschikbare open ruimte wanneer woningen of bedrijventerreinen gebouwd gaan worden, wordt het devies van deze nieuwe Taskforce. Het is uniek dat een provinciale overheid op deze manier samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gaat werken aan zuinig ruimtegebruik.

"Van alle partijen is meer inzet nodig om de beschikbare ruimte zorgvuldig en duurzaam te gebruiken." , aldus gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Provinciale Staten hebben aan GS gevraagd om een onafhankelijke Taskforce Ruimtewinst (TFR) in te stellen. Hieraan gaan provincie, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven deelnemen. Dat TFR gaat praktische aanbevelingen en interessante voorbeelden geven om tot efficiŽnt en effectief ruimtegebruik te komen. In mei wordt de TFR gelanceerd tijdens een startbijeenkomst voor de genoemde doelgroepen.

Zuinig ruimtegebruik is een van de hoofdpunten uit het collegeprogramma. Het is ook een belangrijke peiler van het streekplan Noord-Holland Zuid (NHZ). Juist deze regio onderscheidt zich door een relatief compact verstedelijkingspatroon. Toch hebben vele mensen het idee dat er niet werkelijk zuinig met de ruimte wordt omgesprongen. En dat de druk op waardevolle landschappen nog steeds onverantwoord toeneemt door het uitbreiden van woongebieden en bedrijventerreinen. De ambitie van de overheid om 50% (streekplan NHZ) en 40% (Nota Ruimte) van de nieuwe woningen binnenstedelijk te bouwen wordt nog niet gehaald.

De reden om met behulp van de TFR te werken aan zuinig ruimtegebruik, is niet alleen behoud van natuur en landschap in Noord-Holland. Er moet van de TFR ook een stimulans uitgaan om het stedelijk gebied en de stedelijke voorzieningen intensiever te benutten waardoor de stad krachtiger en levendiger wordt. De ruimtewinst komt dus ten goede aan het stedelijk ťn het landelijk gebied in Noord-Holland. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl