Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 April 2005 Architecten nieuw gemeentehuis Texel geselecteerd

Er is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van het nieuwe gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg. De Europese aanbesteding heeft liefst 44 aanmeldingen van architecten opgeleverd en inmiddels zijn er vijf architectenbureaus geselecteerd.

De namen (in willekeurige volgorde):

Alle geselecteerden hebben ervaring met het ontwerpen en bouwen van gemeentehuizen elders in Nederland.

Vervolg

In de tweede helft van april zullen deze architecten een zogeheten "visie-presentatie" houden, waarbij ze hun visie op het nieuwe gebouw zullen geven. Naar aanleiding hiervan zal de keuze voor een architect worden gemaakt.

De gekozen architect zal, waarschijnlijk in mei 2005, een openbare presentatie verzorgen, zodat het Texelse publiek een mening kan geven over het voorlopige ontwerp.

Volgens de planning zal op vrijdag 1 september 2006 de eerste schop de grond ingaan. Het nieuwe gemeentehuis zal uiterlijk 30 januari 2008 in gebruik worden genomen.

Meer info

Volledige informatie is te vinden in het Programma van Eisen, dat dinsdag 29 maart door het college is vastgesteld en nu openbaar is gemaakt. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl