Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 April 2005 Huisvesting seizoenarbeiders gemeente Wieringermeer

In de regio is lange tijd discussie geweest over de het beleid met betrekking tot de huisvesting van seizoenarbeiders. Inmiddels is het beleid vastgesteld en het seizoen komt er weer aan, dus tijd voor een uitleg op deze pagina over de beleidsregels zoals de gemeente Wieringermeer deze hanteert.

Seizoenarbeiders zijn met name van belang voor de agrarische sector. Omdat ze vaak van buiten de regio komen is het lastig passend onderdak voor hen te vinden. Daarom zijn de onderstaande regels vastgesteld voor de huisvesting van seizoenarbeiders.

Woonunits/stacaravans

Er mogen maximaal 5 woonunits of stacaravans per perceel geplaatst worden en er mogen maximaal 4 personen in een unit of stacaravan verblijven (dus maximaal 20 personen per perceel). Plaatsing mag alleen op percelen met agrarische bestemming en de bouwwerken zijn bovendien bouwvergunning plichtig.

De plaatsing van units of stacaravans zijn tijdelijk te regelen met vrijstelling bestemmingsplan (en Woningwet) art. 17 WRO voor max. 5 jaar. Achterliggende gedachte is dat in die periode van 5 jaar een definitieve wijziging in het bestemmingsplan geregeld is, zodat permanente oplossingen gevonden kunnen worden.

Voor de riolering moet men contact opnemen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Purmerend (telefoon 0299-66 30 00 of internet www.hhnk.nl)

Verbouw agrarische bedrijfsgebouwen

Voor de verbouw van (gedeeltelijk) vrijgekomen agrarische bedrijfsgebouwen geldt dat er maximaal 20 personen mogen verblijven, dat de verbouw bouwvergunning- en gebruiksvergunningplichtig is. Met behulp van art. 19.2 vrijstelling bestemmingsplan kan de huisvesting mogelijk gemaakt worden. Bovendien moet er melding gemaakt worden bij de sectie milieu in verband met een Algemene Maatregel van Bestuur (A.M.v.B.).

Woningen in bebouwde kom

Voor huisvesting in woningen binnen de bebouwde kom waar middels een gebruiksvergunning toestemming voor verleend is besloten dat dit gebruik wordt beŽindigd. Hiervoor geldt een overgangstermijn van 2 jaar.

Reeds geplaatste units/stacaravans op erven

De eigenaar/gebruiker dient zich te melden om dit conform bovengenoemde regels te legaliseren.

Informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de sectie Bouwen, Ruimte en Milieu op telefoon (0227) 60 64 27. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl