Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 19 April 2005 Beeldkwaliteitsplan nieuwe woonwijken Den Burg

De gemeente wil dat de nieuwbouwwijken Volmolen en Den Burg-West een kenmerkende Texelse identiteit uitstralen. Daarom is er een "beeldkwaliteitsplan" ontwikkeld, waarin staat waaraan de toekomstige woningbouw moet voldoen. Omdat beide wijken de begrenzing van Den Burg vormen (aan de Pontweg en langs de Kadijksweg), hecht de gemeente veel waarde aan het aangezicht.

Presentatie

Het beeldkwaliteitsplan is maandagavond gepresenteerd aan de raadscommissie Grondgebied. De leden waren vol lof over de presentatie, maar vinden het tijdschema te krap. De commissie wil meer tijd om Texelse marktpartijen (bouwers, architecten, makelaars, Stichting Wonen) erbij te betrekken en om de reacties van de hoorzitting op 23 mei 2005 goed te kunnen verwerken.

Uitstel

Besloten is om in de commissievergadering van 4 juli 2005 een besluit te nemen. Mogelijk betekent dit ook dat de nieuwbouw met enige vertraging van start zal gaan.

Daarnaast deden de commissieleden voorstellen om in het plan o.a. rekening te houden met de vestiging van een basisschool, speelplaatsen, een busroute, fietsstroken en duurzaam bouwen.

Inspiratiebron

Het beeldkwaliteitsplan is een eigen initiatief van de gemeente Texel, maar inmiddels wil de provincie Noord-Holland het verplicht stellen voor bouwen in ruimtelijk gebied. Architecten en kaveleigenaren hebben zo een richtlijn. Dit betekent niet dat er uitsluitend woningen in nostalgische stijl zullen komen. Het beeldkwaliteitsplan dient wel als een inspiratiebron om op eigentijdse wijze te bouwen, rekening houdend met typisch Texelse kenmerken. Hopelijk zal hierdoor een wijk ontstaan waarvan er niet dertien in een dozijn gaan, maar die een herkenbare Texelse identiteit heeft. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl