Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 26 April 2005 Groot onderhoud in Julianadorp in 2005

Ieder jaar verricht de gemeente het zogenaamde groot onderhoud. Hiermee bedoelen we onder meer het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud. Soms wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied.

De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan 'Onderhoud Openbare Ruimte 2005'.

Julianadorp

Groot onderhoud van het groen wordt dit jaar vooral uitgevoerd in de wijk Doorzwin. De werkzaamheden bestaan vooral uit het snoeien van plantvakken en in een enkele geval het vervangen van beplanting. Op enkele plaatsen worden ook bomen gerooid vanwege hun slechte conditie of door ruimtegebrek. In 2004 zijn Doorzwin 41 en 42 uitgekozen als proefgebieden in het kader van wijkgericht werken bij groot onderhoud openbaar groen. De Belangenvereniging Julianadorp is intensief bij dit proces betrokken. Samen met de bewoners is gekeken naar de staat van het groen en is besloten wat er qua onderhoud moest gebeuren. Deze werkzaamheden vinden dit voorjaar plaats. Ook is met de bewoners gesproken over verschillende andere zaken die in de hofjes verbetering behoeven. Resultaat is dat in 2005 de straten worden herstraat en ingericht worden als een 30 kilometerzone.

Verder krijgt Vogelzand 26 een nieuwe straatinrichting conform de richtlijnen voor Duurzaam Veilig. Daarnaast wordt de Vlietstraat herstraat in verband met ernstige spoorvorming.

Een van de grotere werken voor 2005 in Julianadorp is het vervangen van de twee bovenste asfaltlagen van de Breewijd. Deze weg krijgt een geluidsreducerende deklaag. Tegelijk met deze werkzaamheden worden de halteplaatsen voor de bus vrijliggend van de rijbaan gesitueerd. De bus hoeft dan niet meer op de rijbaan te stoppen. Dit komt zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming ten goede. Om de verkeersveiligheid nog verder te verbeteren wordt het kruispunt Middelzand/Vogelzand aangepakt. Deze werkzaamheden staan gepland voor april/mei.

Ook dit jaar wordt een aantal betegelde fietspaden in de wijken Vogelzand en Middelzand vervangen door geasfalteerde fietspaden met een gekleurde slijtlaag. Dit gebeurt in verband met de duurzaamheid. Verder wordt in deze wijken een begin gemaakt met het opknappen van de geasfalteerde voetpaden.

De plaatsing van een vuilrooster dit jaar moet een einde maken aan de verstoppingen van het wervelventiel in een put van het riool aan het Loopuytpark.

In het overzicht staat welke delen van de straten aangepakt worden, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting gedaan wordt. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, waar op dit moment gewerkt wordt of waar de werkzaamheden inmiddels zijn afgerond. Het overzicht kunt u vinden op www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl