Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 10 Mei 2005 Planconcept Wieringerrandmeer en Informatie bijeenkomsten

In de afgelopen maand is de visie van Lago Wirense op het Wieringerrandmeer en omgeving nader uitgewerkt. Het resultaat is een planconcept op hoofdlijnen met een begroting (businesscase). Het resultaat is tot stand gekomen in een drietal werksessies, waarin een afvaardiging van volksvertegenwoordigers van de Provincie Noord-Holland, de gemeenten Wieringermeer, Wieringen en Lago Wirense deelnamen.

Het planconcept betreft een randmeer met een open verbinding met het Amstelmeer, dat via een kort kanaal en een schutsluis verbonden met het IJsselmeer. Het is bevaarbaar voor recreatievaart met staande mast. Het planconcept biedt daarnaast ruimte voor een volwaardige robuuste ecologische verbindingszone, met een natte verbindingsas aan de noordzijde en een droge aan de zuidzijde van het randmeer. In en rondom het randmeer is ruimte voor nieuwe woningen en recreatiewoningen. (Een toelichting op het planconcept is te downloaden via www.wieringerrandmeer.nl)

De Stuurgroep Wieringerrandmeer is van mening dat het resultaat voldoende ruimte biedt om mee verder te gaan. De eerste stap die nu volgt, is de besluitvorming van betrokken raden en staten over het resultaat van de uitwerkingsmaand (GO/NO GO beslissing) eind mei. Bij een positief besluit zal in de volgende fase tot de Samenwerkingsovereenkomst het planconcept verder uitgewerkt worden tot een concreet plan. In die periode worden de bandbreedtes van het planconcept onderzocht, slimme maatwerkoplossingen bedacht en de maatschappelijke inbreng meegewogen. Dit proces wordt zorgvuldig doorlopen, zodat eind 2005/ begin 2006 een definitief besluit kan worden genomen tot realisatie van het Wieringerrandmeer.

Informatiebijeenkomsten

De Stuurgroep Wieringerrandmeer vindt het belangrijk om de uitkomst van de uitwerkingsmaand te delen met het publiek en hierover te discussiŽren, zodat volksvertegenwoordigers eind mei een gedegen besluit kunnen nemen over het vervolg. U bent van harte welkom tijdens een van de volgende informatiebijeenkomsten:

Voor wie? Wanneer en hoe laat? Waar?
Burgers 9 mei, v.a. 19.30 uur Vikingschip in Den Oever
Burgers 11 mei, v.a. 19.30 uur Oude Beurs in Middenmeer
Maatschappelijke organisaties en ondernemers 17 mei, v.a. 19.30 uur Concordia in Hippolytushoef
Gemeenten Gewest Kop van Noord-Holland 18 mei, 15.00-17.00 uur nader te bepalen locatie
AgrariŽrs 18 mei, v.a. 19.30 uur Hotel Van der Valk in Wieringerwerf

(Bron: Wieringerrandmeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl