Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 Mei 2005 Architect nieuw gemeentehuis Texel bekend

Architectenbureau Alberts & Van Huut BV uit Amsterdam mag het ontwerp maken van het nieuwe gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg. Het college van B&W heeft hiertoe deze week besloten. Tijdens de "visiepresentatie" op 21 april voor de gemeentelijke selectiegroep maakte dit bureau een uitstekende indruk. Nadat ook de financiŽle offerte in orde bleek, kon een positief besluit worden genomen.

Alberts & Van Huut is een gerenommeerd bureau, dat diverse grote gebouwen heeft ontworpen, waaronder de gemeentehuizen van o.a. Borculo, Gennep, Oosterwolde en Waterland. Het bureau heeft faam verworven met zogeheten "organische" ontwerpen. Voorbeelden zijn te zien op de website www.albertsenvanhuut.nl In totaal mochten vijf bureaus een presentatie geven, nadat oorspronkelijk 44 architecten hadden gereageerd op de Europese aanbesteding. Hoe het gemeentehuis eruit komt te zien, staat nog lang niet vast; het ontwerpproces moet nog beginnen!

Twee openbare bijeenkomsten

Als inwoner van Texel bent u van harte welkom om mee te praten over het nieuwe gemeentehuis. De bedoeling is om de komende maanden twee openbare bijeenkomsten te houden. Voor de omwonenden komen er afzonderlijke sessies. Verder zijn alle stukken openbaar en zullen ze verkrijgbaar zijn voor iedereen.

Zodra de eerste schets gereed is, willen wij deze aan de inwoners presenteren. U kunt op deze avond uw mening en ideeŽn geven. Belangrijk is te weten welke ideeŽn verwerkt kunnen worden in het vervolg. De uitwerking wordt weer naar u teruggekoppeld. Op de inhoud van de avond, de te hanteren spelregels, de datum en de plaats van bijeenkomst zullen we nog nader terugkomen.

Na de eerste bijeenkomst zullen we - en daarna nog zo vaak als noodzakelijk is - in overleg treden met de buurtbewoners van het nieuwe gemeentehuis. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl