Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 26 Mei 2005 Informatieavond over Nieuw Bestemmingsplan Voor Waarland

Wij hebben al een vooraankondiging gedaan dat wij op dinsdagavond 31 mei 2005, aanvang 19.30 uur in het dorpshuis van Waarland een informatieavond houden over het nieuwe bestemmingsplan voor Waarland. Dit plan is nu in voorbereiding. In een bestemmingsplan worden de gebruiks- en bouwmogelijkheden van de gronden binnen een plangebied vastgelegd.

In dit plan kunt u lezen wat er op uw grond of op de gronden van uw buren gerealiseerd mag worden. Het laat zich raden dat een dergelijk plan zorgvuldig dient te worden opgesteld en dat vraagt een goede voorbereiding. Ook uw opvattingen zijn daarbij van belang.

Tijdens deze informatieavond zal de gemeente een uitzetting geven over de uitgangspunten die geformuleerd zijn. Om een paar aspecten te noemen:

Waarland moet weer kunnen bouwen. Het uitgangspunt is om binnen de planperiode van 10 jaar een aanwas van 120 woningen op te nemen. Waar en hoe? We kunnen daarvoor de richting aangeven. Veel mensen hebben behoefte aan uitbreidingsruimte voor aan- en uitbouwen, dan wel bijgebouwen. Wij denken dat we daarvoor meer ruimte moeten geven. Waarland heeft zín eigen karakter en daaraan wil het bestemmingsplan aandacht besteden. Zo is het voornemen om iets extraís te doen voor de oude dorpslinten. Waarlanders hebben de prettige eigenschap dat ze ondernemend zijn. We denken dat het bestemmingsplan daar gepaste ruimte voor kan geven.

Graag willen we de uitgangspunten presenteren en u om een reactie vragen. Het plan is dus nog niet op detailniveau uitgewerkt. Mede op basis van ook uw reactie is het juist de bedoeling het bestemmingsplan verder vorm te geven.

Dat zal in de volgende fase van het planproces plaatsvinden. Tijdens deze avond gaan we ook in op de vervolgstappen die nog genomen moeten worden. We hopen op uw aanwezigheid. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl