Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 02 Juni 2005 Ruim 45 miljoen voor stedelijke vernieuwing

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de programma's stedelijke vernieuwing 2005-2009 van bijna alle zogenoemde programmagemeenten goedgekeurd. Daarmee komt ruim € 45 miljoen uit het investeringsbudget stedelijke vernieuwing (ISV) beschikbaar voor deze gemeenten. Met dit geld wordt gewerkt aan o.a. een betere balans tussen vraag en aanbod op het gebied van wonen, versterking van de sociaal-culturele infrastructuur door wonen, welzijn en zorg op elkaar af te stemmen en het stimuleren van bedrijvigheid in woonwijken.

Naast de ISV-middelen zullen ook gemeenten zelf ้n marktpartijen investeren in de projecten. Daarbij gaat het in de periode 2005-2009 om minimaal €335.000.000,-.

Naast de goedkeuring van de programma's van de 14 gemeenten geldt voor ้้n gemeente (Beverwijk) een voorlopige toekenning, omdat de gemeenteraad zich er nog over moet uitspreken. Over het programma van ้้n andere gemeente (Amstelveen) neemt GS later in het jaar een besluit.

Alle 16 gemeenten hebben een Meerjaren Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing 2005-2009 (zgn. MOP) opgesteld, dat door de provincie is beoordeeld. Met de goedkeuring van deze MOP's krijgen de gemeenten het hun toebedeelde bedrag voor de komende 5 jaar (zie bijlage).

In het besluit van GS over dit onderwerp is een boeteclausule opgenomen. Als gemeenten de projecten niet binnen de afgesproken tijd realiseren, vordert de provincie de ISV-gelden terug met een malusopslag van tien procent.

De provincie hecht veel waarde aan stedelijke vernieuwing in de Noord-Hollandse gemeenten. Naast de rijksmiddelen ( de genoemde € ruim 45 miljoen) zet de provincie ook eigen middelen in (€ 30 miljoen) uit de zogenoemde UNA-gelden. Over welke projecten deze middelen verdeeld worden valt begin 2006 een besluit.

Gedeputeerde Hooijmaijers gaat binnenkort alle 16 gemeenten bezoeken om met bestuurders ้n markt partijen te praten over de plannen die ingediend zijn voor stedelijke vernieuwing.

ISV-middelen gaan naar:

X besluitvorming later dit jaar
* voorlopige toekenning (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variรซrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl