Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 Juni 2005 Zeventig reacties op Ontwerp Structuurplan Stadshart Den Helder

Zeventig inwoners en ondernemers van Den Helder hebben tijdens de tweede inspraakronde een reactie ingediend op het Ontwerp Structuurplan Stadshart 2020. Van 22 april tot 19 mei lag het vernieuwingsplan officieel ter visie.

Maar liefst dertig reacties hebben uitsluitend betrekking op het voorstel om de Breewaterstraat open te stellen voor doorgaand verkeer. Nog eens tien reacties keren zich tegen hoogbouw bij zowel het station als bij het nieuwe Stadspark. Volgens de insprekers heeft Den Helder hier geen behoefte aan; zij vinden het belangrijker om vrij zicht te houden op de typisch Hollandse luchten boven de stad.

De Helderse ondernemersorganisaties laten opnieuw weten niet gecharmeerd te zijn van het plan voor de gracht in de Beatrixstraat. De afsluiting voor doorgaand verkeer in de Beatrixstraat valt bij de ondernemers wel in goede aarde. Ook pleiten zij voor een aansprekende voetgangersbrugverbinding naar Willemsoord en voor terrassen en evenementen op pleinen. Daarnaast wordt opnieuw gewezen op de mogelijkheid om te parkeren onder de nieuwe bibliotheek in de Spoorstraat in plaats van onder het Molenplein. In het verlengde hiervan pleiten de ondernemersorganisaties voor fietsenstallingen bij parkeergarages. Uitbreiding van het aantal winkels wil men echter niet.

De Woningstichting vindt het voorstel voor de bouw van woningencomplex - het stadsbalkon - tussen Lands End en de Weststraat een stap in de goede richting. In aanvulling hierop wordt gepleit om ook het stuk dijk tussen Weststraat en Postbrug te bouwen, met respect voor het landschappelijk karakter. De marine houdt een aantal bezwaren tegen het civiel gebruik van Buitenveld.

Evenals in de eerste inspraakronde spreken diverse burgers zich uit tegen sloop van panden op diverse plekken. In de twee inspraakronde ontving de gemeente ook zes reacties van bewoners van de Kanaalweg tegen de sloop van hun appartementen.

Alle insprekers zijn uitgenodigd om hun reactie mondeling toe te lichten tijdens een hoorzitting op 13 juni in het stadhuis. Vervolgens verwerkt het projectteam de opmerkingen. In september legt het college van B&W het definitieve Structuurplan Stadshart 2020 ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl