Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 05 Juli 2005 Plaatsing 850 IBA`s van start

OOST-GRAFTDIJK - Wethouder G.F. du Pont van de gemeente Graft-De IBA (installatie voor Individuele Behandeling van Afvalwater) geplaatst bij een IBA is de eerste van een serie van circa 850 die 32 gemeenten in samenwerking met het hoogheemraadschap plaatsen de komende maanden. De feestelijke handeling vond plaats in de Starnmeer, bij de familie E. Buis aan de Graftdijkerweg. In IBA. De plaatsing wordt verzorgd door de Combinatie Ingenieursbureau Oranjewoud BV en Boralit Nederland BV.

Saneren

De meeste gemeenten in het gebied ten noorden van het Noordzeekanaal hebben met het hoogheemraadschap de handen ineen geslagen bij het saneren van ongerioleerde percelen buiten de bebouwde kom en de voorbereiding en plaatsing IBA's. Dit levert onder andere aanzienlijke financiële voordelen op. Bewoners IBA in aanmerking komen, stonden voor de keuze om in te gaan op het gezamenlijke bod van de gemeenten, of zelf een voorziening aan te leggen.

Verplichting

Gemeenten in Nederland zijn verplicht om te zorgen dat percelen in het buitengebied geen ongezuiverd afvalwater meer lozen. Daarom worden deze alsnog aangesloten op de riolering, of moeten de bewoners een systeem aanschaffen voor IBA moet worden aangeschaft hangt onder andere af van de kwetsbaarheid van het oppervlaktewater in het gebied.

Het hoogheemraadschap, dat waakt over de kwaliteit van het oppervlaktewater, en de gemeenten hebben besloten om bij het saneren van de lozingen in het buitengebied samen te werken. De voordelen hiervan zijn:

esparing

IBA's gezamenlijk in grote hoeveelheden (ongeveer 850 stuks in het Noorderkwartier van Holland) hebben besteld, is onlangs gebleken dat de kosten daarvan ongeveer een kwart lager uitvallen. De totale investering was geraamd op € 6,5 miljoen en blijkt door de gezamenlijke actie te worden beperkt tot iets minder dan € 5 miljoen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl