Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 05 Juli 2005 Publiek positief over eerste schetsontwerp raadhuis Texel

De tweede publieksbijeenkomst over het nieuwe gemeentehuis, donderdag 30 juni, leverde na afloop weer veel positieve geluiden op. Allereerst over de aanpak van de architect, die alle aangeleverde ideeŽn nogmaals uitgebreid de revue liet passeren. Vervolgens over het eerste schetsontwerp dat de architect halverwege de avond presenteerde.

Terugkoppeling ideeŽn

In de Burgemeester De Koninghal was de opkomst ditmaal iets hoger dan tijdens de eerste avond op 15 juni. De creatieve "droom-gemeentehuizen" die toen door de aanwezigen waren geknipt, getekend en gekleid, werden nu tentoongesteld en stuk voor stuk besproken. Architect Marius Ballieux van het bureau Alberts & Van Huut uit Amsterdam gaf hiermee aan dat hij de inbreng van de inwoners hoog aanslaat. De aanwezigen kregen 30 juni royaal gelegenheid voor een toelichting en aanvullingen. Uit alle ontwerpen destilleerde de architect verschillende elementen en besprak met de zaal of hij daarmee op de juiste weg zit.

Compact gebouw

Het eerste schetsontwerp van de architect gaat uit van een compact gebouw in drie lagen, oplopend in hoogte. Het gebouw is gesitueerd in een hoek van het oude voetbalveld, grenzend aan de Slingerweg en Reijer Keijserstraat. Het parkeerterrein, dat een andere vorm krijgt, ligt dus aan de voorzijde.

Open armen

Het nieuwe gemeentehuis staat met de vleugels gespreid naar de Emmalaan toe, wat het idee van "open armen" en dus een gevoel van welkom geeft. Bezoekers komen binnen in een grote glazen hal, die doorloopt naar de achterkant, zodat er altijd zonlicht doorheen schijnt. Dit komt ten goede aan een gevoel van openheid. Vele planten zorgen dat de groene omgeving ook binnenshuis aanwezig is. De planten zorgen tevens voor een goede luchtvochtigheid in het gebouw.

Postieve reacties

De aanwezigen reageerden positief op dit ontwerp. Sommigen hadden liever het gebouw direct aan de Emmalaan gezien, maar dan zou het openbare parkeerterrein slecht vindbaar zijn. De vrees voor veel auto's voor de deur kan worden weggenomen door niveauverschillen te maken in het parkeerterrein. Qua opzet sluit het plan van de architect aan bij het plan van de Texelse Sportraad plus buurt. Dat gaat onder andere uit van afsluiting van de Haffelderweg als doorgaande route bij scholengemeenschap De Hogeberg. De architect hoopt ook de scholieren en wellicht ook andere inwoners bij het nieuwbouwproject te betrekken.

In september terug

De architect gaat nu aan de slag en zal in september het voorlopig ontwerp presenteren. Ook dat zal weer gebeuren tijdens een openbare avond. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl