Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 Juli 2005 Herziening waterplan Heerhugowaard

Het nieuwe waterplan wordt opgesteld door de gemeente Heerhugowaard en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Waarom een nieuw waterplan?

Het 'oude' waterplan dateert uit 1999. Intussen zijn de regelgeving en beleidsuitgangspunten op watergebied gewijzigd. Daarnaast spelen in Heerhugowaard nogal wat ruimtelijke ontwikkelingen die invloed hebben op het watersysteem, zoals Stad van de Zon, De Draai en De Vork. In het nieuwe plan wordt hiermee rekening gehouden. Maatregelen uit het vorige waterplan die nog niet zijn uitgevoerd, worden opnieuw bekeken en eventueel aangevuld met nieuwe ideeŽn.

Totstandkoming

Voor de herziening van het waterplan is op 5 juli 2005 een werkbijeenkomst gehouden. Hieraan namen deskundigen van de gemeente en het hoogheemraadschap, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en inwoners deel. Zij hebben nagedacht over de knelpunten en kansen die het water binnen de gemeente biedt en bijvoorbeeld gesuggereerd hoe de kansen kunnen worden benut. De gemeente en het hoogheemraadschap moeten hiertoe slagvaardig optreden. Ook het oppakken van initiatieven van derden was een advies. De belangengroeperingen hebben zelf enkele plannen uitgewerkt, bijvoorbeeld voor verbetering van het watersysteem.

Bekeken wordt hoe deze zaken kunnen worden meegenomen in het nieuwe waterplan. Het budget van de gemeente en het hoogheemraadschap is waarschijnlijk niet toereikend om aan alle wensen tegemoet te komen. Maar getracht wordt zoveel mogelijk zaken mee te nemen.

Dit moet in het najaar resulteren in een concept waterplan dat tijdens een informatiebijeenkomst wordt gepresenteerd aan de belangenorganisaties en inwoners van Heerhugowaard. Dan wordt ook duidelijk wat er met de wensen en suggesties is gedaan. Ook kunnen vragen worden gesteld over het plan.

Zienswijze

Wie zijn zienswijze op het water in de polder Heerhugowaard kenbaar wil maken, kan dat doen per post (gemeente Heerhugowaard, t.a.v. de heer D. Zamurovic, Postbus 390, 1700 AJ, Heerhugowaard) (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl