Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 Oktober 2005 Dorpsmanifestatie structuurvisie Julianadorp op zaterdag 15 oktober

Zaterdag 15 oktober bent u, maar zijn vooral de Julianadorpers, van harte welkom op de dorpsmanifestatie over de nieuwe structuurvisie voor hun dorp. De manifestatie begint om 13.00 uur en wordt gehouden op het parkeerterrein van JVC/JHC (hoek Langevliet/Wethouder De Boerstraat). De opening van de manifestatie is in handen van wethouder Robbert Waltmann.

Geef uw mening

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat de gemeente is gestart met het opstellen van een nieuwe structuurvisie voor Julianadorp. Er is veel gesproken met allerlei vertegenwoordigers van (bewoners)organisaties, instellingen en bedrijven in Julianadorp. Maar ook raadsleden en verschillende deskundigen hebben hun zegje gedaan. Daarmee zijn de verkenningen afgerond en is het nu bijna aan de politiek om haar voorlopige keuzes te maken. Voordat de gemeenteraad een richting bepaalt, wil zij echter eerst weten hoe de inwoners van het betreffende gebied, de Julianadorpers, eigenlijk over de toekomst van hun dorp denken. Daarom vragen we de Julianadorpers om tijdens de manifestatie een enquête in te vullen. De uitkomsten hiervan geven we vervolgens aan de raadsleden. Dinsdag 18 oktober komt de raad bijeen in een raadsdebat. Dan maken zij de uiteindelijke keuze. En dat doen zij het liefst met uw mening in hun achterzak. Laat uw stem dus horen en kom 15 oktober tussen 13.00 en 17.00 naar de dorpsmanifestatie!

Informatief en feestelijk

We maken er de 15e oktober een feestelijk en informatief Julianadorper festijn van. Naast allerlei informatie en de enquête over de structuurvisie, kunt u terecht bij verschillende stands. Deze stands worden bezet door de partijen waarmee wij als gemeente samenwerken in Julianadorp. Zo is Noorderhaven aanwezig met informatie over haar activiteiten en de veranderingen waar zij de komende jaren voor staat en geeft SAVO informatie over het nieuwe juniorcollege.

Corbis Plus komt met een maquette en informatie over het nieuwe zorgcentrum Buitenveld en de betrokken projectontwikkelaar geeft informatie over de nieuwe Riepel en de herontwikkeling van het terrein van de oude Riepel. Ook Landschap Noord Holland is aanwezig en geeft haar ambities aan voor de ontwikkelingen van het Duinzoomgebied. De Algemene Woningbouwvereniging Nieuwediep (AWN) laat zien wat een woningcorporatie kan betekenen voor Julianadorp.

De Culturele Vereniging Julianadorp verzorgt deze middag onder andere historische foto- en videobeelden en een informatieve film over het kweken van bollen. Ook organiseert deze vereniging een quiz en stelt ze een leuke prijs beschikbaar voor de winnaar. Verder houdt journaliste Lydia Jasper van de Helderse Courant tussen 13.00 en 15.00 uur spreekuur in de manifestatietent. Wilt u haar iets melden? Schuif dan even bij haar aan tafel.

De gemeente zelf laat, naast de informatie over de structuurvisie, zien hoe het staat met de aanleg van de Zuiderhaaks en de aanpak van het wijkgericht werken in Julianadorp.

Gratis bloembollen voor bezoekers

De bloembollenkwekers uit Koegras/Julianadorp laten zich ook niet onbetuigd. Zij hebben de handen ineengeslagen en besloten om alle bezoekers van de dorpsmanifestatie een gratis bloembollenpakket aan de bieden. U kunt daarvoor terecht bij de bloembollenkraam in de manifestatietent.

Optredens Kunstzin en dweilorkest

Natuurlijk ontbreekt de vrolijke noot niet. Om u de ochtend van de 15e oktober nog even te helpen herinneren aan de manifestatie van die middag hebben we de Julianadorper muziekvereniging Kunstzin gevraagd voor u op te treden. De fanfareleden zijn 's morgens te horen in alle drie de winkelcentra. Vanaf 11.00 tot 11.25 uur kunt u naar ze luisteren in winkelcentrum Dorperweerth. Daarna treft u Kunstzin aan bij De Riepel, van 11.40 tot 12.05 uur. Vervolgens spelen zij tussen 12.20 en 12.40 uur op het Loopuytpark om daarna hun laatste noten te spelen bij de manifestatietent. Daar spelen zij onder andere het Dorperlied. Maar ook als de leden van muziekvereniging Kunstzin hun instrumenten weer hebben ingepakt, blijft er gezellige muziek klinken in en rond de manifestatietent: dweilorkest De Knorhanen strooit tussen 14.00 en 16.00 uur met vrolijke noten.

Kinderspelen

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Voor de basisschooljeugd organiseert Sportservicebureau Den Helder verschillende spelen op het handbalveld van JHC. Verder zijn er springkussens en kan wie dat wil zich laten schminken. Verder is er een demonstratie van een streetdancegroep.

Is de toekomst van Julianadorp u lief? Kom dan 15 oktober a.s. naar de dorpsmanifestatie. Vul daar de enquête in, bezoek de verschillende stands en geniet van dit informatieve en feestelijke festijn!

Op de dorpsmanifestatie zijn aanwezig:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl