Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 Oktober 2005 Raad Texel unaniem voor 1 locatie OSG

De ver/nieuwbouw van openbare scholengemeenschap De Hogeberg zal plaatsvinden op één locatie. De gemeenteraad heeft dat unaniem bepaald tijdens een drukbezochte raadsvergadering op 4 oktober 2005.

De publieke tribune van de raadzaal zat stampvol. Vooral op de agendapunten "huisvestingpost" en "nieuwbouw OSG De Hogeberg" was een groot aantal Texelaars afgekomen. De OSG-aanhang kon na een uitgebreide discussie opgelucht en tevreden huiswaarts keren.

De leerlingen van OSG De Hogeberg krijgen momenteel les verspreid over twee gebouwen: aan de Emmalaan (de voormalige LTS) en aan de Haffelderweg (de voormalige Rijksscholengemeenschap). Vanuit de school is gepleit voor concentratie op één plek, bij voorkeur aan de Haffelderweg. Het schoolgebouw zou daar ingrijpend moeten worden uitgebreid en verbouwd. De raad had een krediet beschikbaar gesteld, waarmee de aanpassing van de twee bestaande gebouwen zou kunnen worden bekostigd. Ver/nieuwbouw op één locatie zal echter duurder uitvallen.

Tijdens de raadsvergadering van 4 oktober bleek de gemeenteraad het meest te voelen voor één schoolgebouw. De fractie van het CDA was daar ook voor, maar wilde het krediet aanvankelijk niet verhogen. Na discussie ging ook het CDA "om", nadat duidelijk was geworden dat de gemeente beroep wil doen op een nieuw rijksfonds waarin totaal 800 miljoen euro beschikbaar is voor de verbetering van VMBO-scholen. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl