Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 02 November 2005 Renovatie Bloemenbuurt in Waarland

Op donderdag 20 oktober 2005 heeft wethouder P.J.M.J. Hoogenbosch in Café de Posthoorn in Waarland de bewoners ingelicht over de werkzaamheden die de komende maanden in de Bloemenbuurt worden uitgevoerd. Niet alle bewoners waren in de gelegenheid deze avond te bezoeken.

Op maandag 31 oktober 2005 heeft wethouder Hoogenbosch de werkzaamheden gestart. Het werk zal worden voortgezet door aannemingsbedrijf Dekker uit Krabbendam onder leiding van de uitvoerder de heer Joop van de Berg. Toezicht wordt gehouden door de opzichter van de gemeente de heer Dolf Oosterbeek.

De projectleiding is in handen van het hoofd openbare werken Theo Lammerts. Het bouwteam wordt gecompleteerd door de hoofduitvoerder/bedrijfsleider van de firma Dekker de heer Cees Dekker en de heer Jan Verhoog als vertegenwoordiger van de buurtbewoners en dorpsraad.

Mocht u tijdens het werk vragen of opmerkingen hebben dan kunt u bij die personen uw vragen kwijt. Beide eerst genoemde medewerkers zult u op het werk zelf tegenkomen.

Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien zullen de werkzaamheden duren tot half februari 2006. Als eerste wordt in de stegen achter de woningen van de Rozenstraat en de Tulpstraat verlichting en afwateringsputjes aangebracht. De tegelbestrating wordt ook opnieuw aangebracht. Met twee ploegen worden achtereenvolgens de Bloemstaat, Tulpstraat en Rozenstaat opnieuw gestraat. Daarbij wordt de rijweg van de Rozenstraat verbreedt, zodat ook als er aan beide kanten van de weg wordt geparkeerd toch nog hulpverleningsvoertuigen door de straat kunnen rijden. Nabij de woningen aan de Bloemstraat 21-33 wordt het hoofdriool in de straat vervangen. Hoewel geen problemen worden verwacht worden alle woningen gelegen naast het rioleringswerk tevoren onderzocht op scheurvorming en worden foto's van de panden gemaakt. Dit wordt door een onafhankelijk bureau uitgevoerd. Het werk wordt zodanig georganiseerd en in fasen ingedeeld dat de overlast voor de bewoners tot een minimum wordt beperkt. Het werk wordt rond de Kerst en de jaarwisseling twee weken stilgelegd. Alles wordt dan opgeruimd en de bestrating is dan dicht.

Naast genoemde werkzaamheden wordt het speelterrein aan de Bloemstraat van een hekje voorzien en er wordt drainage aangelegd. Ook worden op andere plaatsen reparaties verricht aan de bestrating. De bewoners hebben verzocht ook aandacht te schenken aan de opstelplaatsen van de rolcontainers op verschillende plekken in de wijk.

Op het voormalige handbalveld van Con-Zelo zal de firma Dekker de keet plaatsen en het materiaal opslaan. De wethouder heeft de bewoners dringend verzocht de beplanting van hun tuin aan de straatkant goed bij te snoeien, zodat de straatmakers hun werk kunnen doen. Ook merkte hij op dat hier en daar nog spullen staan opgeslagen op de openbare weg die opgeruimd moeten worden door de eigenaren.

Wethouder Hoogenbosch vraagt begrip voor het feit dat dit werk nooit uitgevoerd kan worden zonder overlast te veroorzaken. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl