Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 November 2005 Extra impuls voor stedelijke vernieuwing Noord-Holland

De provincie Noord-Holland wil de stedelijke vernieuwing een extra impuls geven. Provinciale Staten gaan daarvoor in het voorjaar van 2006 een UNA-ISV programma vaststellen op basis van 67 projecten die zijn geselecteerd. In totaal is circa € 35 miljoen voor dit programma beschikbaar.

Gedeputeerde Ton Hooijmaijers: "Wonen, werken, sociaal, alleen als je het totaal aanpakt, krijg je leefbare steden en dorpen. Daarvoor geven wij graag een extra investering."

Door 48 Noord-Hollandse gemeenten en twee samenwerkingsverbanden zijn in totaal 80 projecten voor een UNA-ISV bijdrage voorgedragen.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben een eerste selectie gemaakt. GS willen aan gemeenten vragen om nu 67 projecten nader uit te werken. Bij onze selectie hebben GS allereerst gekeken naar de zes provinciale thema's Wonen, Versterking sociaal-culturele infrastructuur,

Versterking stedelijke economie, Oplossen ernstige maatschappelijke problematiek, Intensief ruimtegebruik, Bodemsanering en intensief ruimtegebruik. Daarnaast is bij de selectie gelet op de aanwezigheid van andere subsidiemogelijkheden en concrete resultaten die voor eind 2007 zijn te behalen.

GS zullen in het UNA-ISV programma per gemeente bij de beoordeling van de uitgewerkte projecten straks vooral letten op het draagvlak voor projecten bij betrokken partijen en het multipliereffect (gemeenten gaan zich inspannen om gelden in de markt te genereren).

Overzicht van projecten in de Kop van Noord-Holland die zijn voordragen voor uitwerking:

Een volledig overzicht voor gemeenten in de hele provincie en de bedragen is te vinden op www.noord-holland.nl (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl