Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 07 December 2005 Inloopavond aanleg Randvoorzieningen Harenkarspel

Ieder huishouden gebruikt water. Wanneer we dit water niet meer willen hebben wordt het naar de zuivering afgevoerd via de riolering. Af en toe kan het riool de hoeveelheid water niet verwerken. Om te voorkomen dat het water bij u over de vloer stroomt zijn er overstorten in het riool gemaakt. Het water dat niet in het riool past komt dan in de sloot.

Rioolwater is niet goed voor het slootwater en wat er in leeft. Daarom worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat erg vuil water in de sloot komt. Er worden op vier lokaties zogenaamde bergbezinkbassins gebouwd. Dit is een grote kelder achter de overstort. In deze kelder stroomt het water bijna niet. Hierdoor zinken de zwevende delen in het rioolwater. Het water dat dan uiteindelijk in de sloot komt is ongeveer 60% schoner dan het water zonder bak. Er komt ook minder water in de sloot. Er worden 4 bakken gebouwd. In Sint Maarten in het Esdoornplantsoen, in Tuitjenhorn aan ‘t Skuitje achter het gemaal van het Hoogheemraadschap, in Waarland aan de Veluweweg op de hoek met de Beemsterboerweg en in Waarland aan de Smeetsweg tussen de Kerkstraat en het nieuwe sportpark van Con Zelo. Tijdens de werkzaamheden kan er enige overlast ontstaan door graafwerk en betonwerken.

Van deze bakken zullen uiteindelijk alleen een paar luiken en een sturingskast te zien zijn.

Op woensdagavond 7 december 2005 wordt op het gemeentehuis een inloopavond gehouden voor Tuitjenhorn. Op 14 december 2005 bent u welkom in het Dorpshuis in Waarland. Op 18 januari 2006 zal Sint Maarten bezocht worden.

Hier kunt u de tekeningen inzien en wordt een toelichting gegeven over de werking van een bergbezinkbassin. U bent welkom tussen 20.00 uur en 21.00 uur.

Zoals gezegd kan er tijdens de werken enige overlast ontstaan.

De echte werken beginnen in januari, voordien kunnen er voorbereidingen getroffen worden. Als dagelijks opzichter op het werk zal namens de gemeente de heer Oosterbeek optreden. Voor vragen tijdens het werk verzoek ik u in eerste instantie met hem contact op te nemen. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl