Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 20 Juli 2006 Ondertekening koop- en realisatieovereenkomst Indische woonvoorziening

Het project Lidwina kan van start gaan. Dit betekent dat Den Helder een woonvoorziening voor Indische ouderen krijgt. Op de plek waar tot voor kort de afdeling Werk, Inkomen en Zorg gevestigd was, komen voor hen 61 appartementen (50 huur en 11 koop) en 17 stadswoningen. Dinsdag 18 juli ondertekenen wethouder Bernard Fritzsche en directeur Jan van Andel van de Algemene Woningbouwvereniging Nieuwediep (AWN) de koop- en realisatieovereenkomst. De gemeenteraad is hier vorige week unaniem mee akkoord gegaan.

Den Helder telt van oudsher een groot aantal bewoners van Indische komaf. Bij veel van hen leeft de wens om samen oud te worden. Om die reden ontving AWN het verzoek van de Stichting Wonen Indische Ouderen om mee te denken over de mogelijkheden hiertoe. Uit deze contacten vloeide het plan voort om op de locatie tussen de straten Hertzogstraat, Van Galenstraat en Javastraat, een woonvoorziening voor Indische ouderen te realiseren. Een ideale plek pal achter de Indische buurt. Tot voor kort zetelde hier de sociale dienst.

Het bouwplan omvat 61 appartementen (50 huur en 11 koop) en 17 stadswoningen. Verder komen er woonondersteunende functies, zoals een recreatieruimte en zorgvoorzieningen. Parkeren gebeurt zowel ondergronds als op maaiveldniveau en de openbare ruimte krijgt een parkachtige uitstraling. De gemeente draagt € 600.000,-- bij uit de provinciale subsidies voor stedelijke vernieuwing.

Na de vakantie starten architectenbureau BBHD en projectbureau PNH uit Schagen met het tekenwerk. Het ontwerp wordt in overleg met de stichting Wonen Indische Ouderen opgesteld. Tevens buigt een klankbordgroep van de bewoners van de wijk zich over de tekeningen. Het definitieve ontwerp kan begin 2007 gereed zijn. In een reactie laat AWN weten zeer goed te spreken te zijn over de goede en adequate samenwerking met de gemeente Den Helder en projectbureau PNH voor de afgelopen voorbereidende periode.

Maandag 24 juli start de sloop van het gebouw door het verwijderen van de personeelsentrée. Deze sloophandeling zal worden verricht door gedeputeerde Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland. De sloop moet voor het einde van het jaar zijn afgerond. Dit wordt in nauw overleg met de klankbordgroep gedaan. In 2007 start dan de bouw van het wooncomplex. Als alles volgens planning verloopt wordt het project in december 2008 opgeleverd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl