Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 31 Augustus 2006 Rioolaanpassingen in ´t Zand

Tussen nu en 2008 gaat de gemeente de riolering in een deel van 't Zand aanpassen. De aanpassingen zijn nodig omdat de huidige vuiluitworp, uit de riolering, naar de kleine sloot plaats vindt. Volgens waterkwaliteitsspoot (WKS) toets is het nodig om deze lozing naar de grotere sloot in de buurt te verplaatsen.

De afspraken die hierover zijn gemaakt met het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier (HHNK), zijn in de vergunning van de nieuwe Wet Verontreiniging Oppervlaktewater opgenomen. De wijzigingen kunnen als volgt worden samengevat:

1. Vergroting van de rioolleidingen in de Kievitstraat

2. Het verplaatsen van de overstort van de huidige locatie (Kievitstraat huisnummer 5) in de berm bij de kruising van de Kievitstraat en Korte Bosweg.

Op maandag 25 september 2006 wordt een informatieavond gehouden waar u de tekeningen kunt bekijken aangaande de voorgestelde maatregelen per straat. De informatieavond zal plaatsvinden in Café Restaurant "De Jonge Prins" (Keinsmerweg 42) in 't Zand, van 19.30 tot 21.30 uur.

De uitvoering van deze maatregelen is niet vastgesteld in tijd. De startdatum is afhankelijk van het voorbereidingsproces en de tijd die nodig is voor de eventuele procedures. Na de informatieavond gaat de gemeente verder met de voorbereidingswerkzaamheden. Nadat het bestek afgerond is en de aanbesteding heeft plaatsgevonden, volgt verdere informatie over start en duur van de werkzaamheden. Daarover ontvangt u te zijner tijd meer informatie.

Als voorbereiding op de informatieavond willen wij u graag het volgende meegeven:

Waarom een overstort verplaatsen?

In de huidige situatie wordt bij overstort gebeurtenissen de kleinere sloot gebruikt voor het water ontvangst. Op de nieuwe overstort locatie is de sloot breder en dieper, zodat de effecten van het overstortwater op deze waterpartij minder milieubelastend zijn dan in de huidige situatie. Hiermee wordt de waterkwaliteit in het oppervlaktewatersysteem verbeterd.

Waarom vergroting van de riolering?

Grotere buizen dienen ervoor om de nieuwe overstort optimaal te laten functioneren. Ook kunnen grotere leidingen bij regen meer water bergen en afvoeren. Hiermee wordt de kans op riooloverstort, maar ook de kans op een "water-op-straat" situatie kleiner. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl