Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 Oktober 2006 Stadspark Den Helder maakt snelle start

Al komend voorjaar wordt het Stadshart groener. Wellicht wat voorbarig, want de eerste ontwerpschetsen voor het park liggen nog op de tekentafel. De gemeente Den Helder wil echter vaart zetten achter een vriendelijker, groener gezicht aan het centrum.

Geheel in lijn met het Structuurplan Stadshart wordt er de komende jaren flink wat groen aan het stadsbeeld toegevoegd. Niet alleen door de dijk en grachtengordel direct bij het centrum te betrekken, maar ook door de aanleg van nieuw groen. Belangrijke blikvanger wordt het nieuwe stadspark bij het Koningsplein. Voor het zover is moet er echter nog heel wat gerekend en getekend worden.

Vaart erin

Het gemeentebestuur wil echter vaart zetten achter het versterken van het groene gezicht van Den Helder. En niet jaren achteroverleunen totdat de plannen, ook wat betreft de financiering, helemaal rond zijn. Daarom is gekozen voor een stapsgewijze invulling van het park. Momenteel wordt hard gewerkt aan een groeninrichtingsplan. Het opkweken van bomen krijgt daarin veel aandacht. Deze bomen zijn, door een andere wijze van planten, gemakkelijk verplaatsbaar.

In principe kunnen begin volgend jaar de eerste bomen al een plek krijgen. Mocht straks blijken dat ze de aanleg van een vijver, grasveld, gebouw of zandbak in de weg staan, dan worden ze gewoon verplaatst. En uiteindelijk, als het ontwerp helemaal in kannen en kruiken is, worden de bomen op hun definitieve plek geplant.

Bomenparade?

Naast het driehoekige stadsparkontwerp uit het Structuurplan Stadshart, kwam onlangs het idee naar voren voor de aanleg van een langwerpige bomenparade van station tot dijk. Nieuwe, verfrissende ideeŽn moeten echter een kans krijgen. Om die reden worden nu van beide parkvarianten de voor- en nadelen op een rij gezet. Vervolgens beslist de gemeenteraad.

Vooruitlopend op het stadspark zijn voor de zomer al enkele bomen geplant. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl