Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 Oktober 2006 Provinciale steun voor `waterprojecten` in Den Helder

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen aan Provinciale Staten voor om € 1.655.150,- beschikbaar te stellen aan de gemeente Zaanstad voor de aanleg van een steiger voor riviercruiseschepen en centrale afstandsbediening van bruggen. De gemeente Den Helder ontvangt € 6.750.850,- als subsidie voor de herinrichting van de haven.

Financiering van de beide begrotingsposten vindt plaats onder het actieprogramma "Water als Economische Drager" (WED). Doel van dit actieprogramma is het vergroten van de economische potenties van water en richt zich op recreatie en toerisme, watergebonden bedrijvigheid en goederenvervoer over water. De projecten worden op 27 november a.s. voor besluitvorming voorgelegd aan Provinciale Staten, zij hebben dan ook het laatste woord om definitief de projecten te honoreren.

Zaanstad

De haven en de vaarwegen van Zaanstad zijn een belangrijk knooppunt in het (beroeps-) vaarwegenstelsel van Noord-Holland. Met op afstand bedienbare bruggen wordt de bevaarbaarheid van de Zaan verbeterd. De subsidie van de provincie bedraagt € 1.490.750,- en € 164.400,- aan respectievelijk de centrale afstandsbediening voor 15 bruggen en de aanleg van een steiger voor riviercruiseschepen nabij de Zaanse Schans.

Den Helder

Met een provinciale subsidie van € 6.750.850,- voor de herinrichting van de haven worden drie belangrijke projecten ondersteund: vernieuwing van de Onderzeedienstkade, renovatie en verbetering van de Visserijkade en realisatie van een aanlegvoorziening. De drie projecten moeten voor SAIL 2008 in Den Helder opgeleverd zijn. Met de herinrichting wordt de werkgelegenheid in de watergebonden bedrijvigheid, offshore en de waterrecreatie gestimuleerd.

Daarnaast komt het project ten gunste van het toeristisch imago van Den Helder. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl