Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 01 November 2006 Website Investeringsbudget Landelijk Gebied gelanceerd

Het gepuzzel met meer dan veertig subsidieregelingen is voorbij. Het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) is hét budget voor projecten in het landelijk gebied. Je leest er alles over op de nieuwe website.

De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) storten het geld van een groot aantal subsidieregelingen in het ILG. Ook de provincie en Europa zullen hieraan bijdragen. Eén budget, één subsidieregeling, één procedure: dat betekent snelheid, flexibiliteit en eenvoud.

Groene projecten

Met de komst van het ILG worden provincies samen met de regionale partijen verantwoordelijk voor de realisatie van de rijksdoelen voor het landelijk gebied. Noord-Holland ziet dit als een uitgelezen kans om een impuls te geven aan de uitvoering van groene projecten, en daarmee aan de leefbaarheid - zowel op het platteland als in de steden. De provincie wil dit realiseren door inventief te werk te gaan met de geldstromen, maar ook met de grondaankopen en het combineren van projecten. Dat gebeurt niet vanuit de ivoren toren, maar via zeven nauw betrokken gebiedscommissies.

Meer informatie op de website Investeringsbudget Landelijk Gebied (Kop van Noord-Holland, Texel) (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl