Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 November 2006 Afgeslankte nieuwbouw gemeentehuis Texel

Er mag, in afgeslankte vorm, een nieuw gemeentehuis worden gebouwd op het voormalige Texel A-veld aan de Emmalaan. De gemeenteraad heeft dat tijdens de begrotingsvergadering op 14 november 2006 besloten, met een krappe meerderheid van 8 tegen 7 stemmen.

Voor de nieuwbouw zal jaarlijks een bedrag van 439.000 euro in de begroting worden opgenomen. Bij een afschrijvingstermijn van 40 jaar zal bijna 8 miljoen euro beschikbaar zijn. Het college van B&W zal zorgen dat de kosten van inrichting en aankleding omgeving ook in beeld worden gebracht. Wethouder Bakker (financiŽn) zegde toe dat deze cijfers in de eerste helft van 2007 op tafel komen.

De stemming gebeurde naar aanleiding van een motie, ingebracht door de coalitiepartners Texels Belang, CDA en GroenLinks. Deze fracties vinden het belangrijk dat er nu een knoop wordt doorgehakt, zodat er duidelijkheid komt voor ambtenaren en publiek.

Het huidige raadhuis aan de Groeneplaats is feitelijk afgeschreven en zou voor dezelfde jaarlasten moeten worden verbouwd om het de komende 20 jaar weer aan alle eisen te laten voldoen. De overige fracties in de raad (VVD, PvdA, D66 en Weijers) stemden om uiteenlopende redenen tegen. Een motie van de PvdA om eerst de waarde van het huidige gemeentehuis te laten bepalen, werd met 7 tegen 8 stemmen nipt verworpen. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl