Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 07 Februari 2007 Sloop woningen Pioniershoek Slootdorp start volgende week

De 43 woningen aan de Pioniershoek in Slootdorp worden gesloopt. Na de Brink en rondom de kerk is de Pioniershoek de derde belangrijke plek binnen Slootdorp waar de huidige bebouwing plaats maakt voor nieuw. Dat de woningen tegen de vlakte zouden gaan, was al een aantal jaren bekend. De sloopwerkzaamheden beginnen halverwege volgende week. Voor de 43 woningen komen er 42 in de plaats. De nieuwbouw start naar verwachting aan het eind van dit jaar.

De sloop van de woningen aan de Pioniershoek maakt deel uit van de grootschalige herstructurering van Slootdorp, waarbij de bestaande woningen grondig worden opgeknapt of worden gesloopt en herbouwd. Wooncompagnie voert de herstructurering uit in samenwerking met de gemeente Wieringermeer. De oorspronkelijke bewoners hebben de Pioniershoek al enige tijd verlaten. De leegkomende woningen verhuurde Interim Vastgoedbeheer tot eind 2006 aan tijdelijke bewoners om te voorkomen dat ze door vandalisme zouden verpauperen.

Bouwen in het gedachtegoed van de grondlegger

Op het gebied van de Pioniershoek komt een bijzonder vormgegeven plan met een uitgebreide mix aan koop- en huurwoningen. Box Architecten (uit Burum, Friesland) borduurt voort op het ontwerp van Grandpre Moliere, de oorspronkelijke ontwerper van Slootdorp. Naast bebouwing is er veel aandacht voor openbaar groen en aansluiting op het polderlandschap. Het bestaande speelveld komt, zoals afgesproken, in aangepaste vorm terug.

De koopwoningen (zowel eengezins, twee-onder-een-kap als vrijstaand) die worden gebouwd komen in uiteenlopende prijsklassen. Er is ‘voor ieder wat wils’. Er komen woningen beschikbaar in de reguliere verkoop en via de KoopZekerconstructie van Wooncompagnie. Deze constructie is een voordelige financieringsmanier en maakt het voor starters en mensen met een smallere beurs mogelijk ook een woning te kopen.

In mei zijn de definitieve nieuwbouwtekeningen klaar en start de verkoop. Belangstellenden voor een koopwoning kunnen zich nu alvast inschrijven bij Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie (telefoon: 0229 75 11 75, www.bouwcompagnie.nl).

Meer informatie over de sloop van de Pioniershoek en de nieuwbouwplannen is verkrijgbaar bij het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie (0900 20 22 373, lokaal tarief). (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl