Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 02 Maart 2007 Nieuwe woningen, natuur en infrastructuur in Broekhorn Heerhugowaard

De gemeente Heerhugowaard, de provincie Noord-Holland en Bouwfonds gaan geza-menlijk het gebied Broekhorn ontwikkelen. Het project behelst meer dan 500 nieuwe woningen die in particulier opdrachtgeverschap worden gebouwd, een nieuwe provin-ciale weg (reconstructie N242) en een stuk nieuwe natuur. Ook wordt het noordelijk deel van de Westerweg en de Zuidtangent gereconstrueerd.

De drie partijen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een haalbaar plan voor het poldergebied en overeenstemming bereikt over de financiŽn. Maandag 5 maart ondertekenen zij een gezamenlijke verklaring. Deze wordt nog officieel ondertekend als er een nieuw college van Gedeputeerde Staten is.

De Broekhorn ligt aan de westzijde van Heerhugowaard, ingeklemd tussen de spoorlijn en het kanaal Omval-Kolhorn. Door dit gebied lopen de provinciale Westerweg (N242) en de Zuidtangent. De Broekhorn leent zich voor een mix van wonen, werken en recreatie. Voorwaarde voor de ontwikkeling van het gebied is dat de verkeerscirculatie in de omgeving verbetert.

De volgende uitgangspunten gelden voor de ontwikkeling van de Broekhorn:

Natuur en infrastructuur worden betaald uit de opbrengsten van de woningbouw. De opbrengsten uit de ontwikkeling van de Broekhorn worden ook gebruikt voor de reconstructie van de Westerweg. Dit jaar worden de plannen verder uitgewerkt. De realisatie van de plannen start in 2008.

"De provincie is blij dat het mogelijk wordt gemaakt dat hier in Noord-Holland particulieren zelf hun woning kunnen gaan bouwen", aldus gedeputeerde Ton Hooijmaijers van provincie Noord-Holland. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl