Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 Maart 2007 Voorlichtingsavond over baggerwerkzaamheden Harenkarspel - 6 maart

Binnenkort worden veel sloten uitgebaggerd in Harenkarspel. Op dinsdag 6 maart, tussen 16.00 en 19.30 uur, vindt in het gemeentehuis van Harenkarspel een inloopavond plaats over dit komende baggerwerk. De avond wordt gehouden omdat de bagger over de berm en het nabijliggende land wordt verdeeld.

In het gebied van de gemeente Harenkarspel zijn een groot aantal watergangen en sloten aanwezig. Deze watergangen, van klein tot groot, hebben allen een belangrijke functie bij de aan- en afvoer van water in ons gebied.

Onderhoud, dat wil zeggen het op diepte en breedte houden van onze watergangen, is in deze tijd van toenemende hoeveelheden neerslag (regen) dan ook een zaak die in het belang is van alle bewoners van de gemeente Harenkarspel. De voorbereidingen voor het baggerwerk worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Dosco Advies uit Zwaag. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen enkele maanden starten.

Bagger over land verdeeld

De baggerspecie die vrijkomt bij de baggerwerkzaamheden is aangemerkt als klasse2-specie. De milieuwetgeving maakt het mogelijk om deze specie zonder bezwaren voor het milieu op de kant te verwerken. Dit is goedkoop en praktisch. Er hoeft geen depot te worden ingericht om de baggerspecie in te verwerken, tevens vinden er geen onnodige transportbewegingen (overlast) plaats. De gemeente wil de baggerspecie, waar mogelijk, verwerken in de aanliggende bermen, én op het aangrenzende land aan de overzijde. Hiervoor is ook bij de aanliggende eigenaren een zogenaamde ontvangstplicht in de Keur opgenomen. Dit vraagt om een goede afstemming met de gebruikers van de percelen. In particuliere tuinen wordt géén baggerspecie verwerkt, het betreft alleen bermen en landbouwgrond.

Onderstaand zijn de straten en wegen waar de watergangen zich bevinden opgenomen: Bongerdlaan, Burchtweg, Burgerweg, noordzijde vanaf Groenhartweg tot Kalverdijklaantje, De Dijken (betreft brede watergang), Debbemeerweg, Dergmeerweg, Groenhartweg (tussen Raadhuisstraat en Burger weg), Heemtweg, Kerkweg (tussen Veilingweg en Surmerhuizerweg), Moorsmeer, Oostwal (tussen nummer 40 en Delftweg), Selschardijk (tussen nummer 10 en 22), Stationsstraat, Terpweg (vanaf Sportlaan tot halverwege Stroet), Trambaan, Veilingweg (tussen Dorpsstraat en Stationsstraat), Warmenhuizerweg en Wengeweg.

Indien u eigenaar of gebruiker bent van grond aan deze straten of wegen, is het aannemelijk dat baggerspecie op uw grond verwerkt gaat worden.

Voor nadere informatie wordt de avond van 6 maart georganiseerd. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl