Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 08 Maart 2007 Onderzoek naar verplaatsing brandweerkazerne Warmenhuizen

Het gemeentebestuur van Harenkarspel heeft plannen om verhuizing van de brandweerkazerne en eventuele combinatie met een tankstation in Warmenhuizen mogelijk te maken. Er wordt gezocht naar een goede nieuwe plek voor beide.

Hiervoor wordt binnenkort onderzoek verricht door adviesbureau Bügel Hajema. Een van de onderzochte locaties is bij de rotonde Warmenhuizerweg -Debbemeerweg, aan de andere kant van de volkstuinen. De huidige brandweerkazerne aan de Doorbraak en peuterspeelzaal 't Beertje zijn ernstig verouderd en zullen op korte termijn verdwijnen. Op deze locatie ontstaat dan ruimte voor een geheel vernieuwde school aan de Doorbraak. Met nieuwbouw van de katholieke scholen is in de gemeentelijke begroting rekening gehouden middels het onderwijsinvesteringsplan.

Hierin is ook rekening gehouden met de vestiging van een school in het tussengebied. De veranderingen aan de Doorbraak in Warmenhuizen bieden gelegenheid om ruimte te geven aan herinrichting van het (winkel)centrum van het dorp. De hoek Doorbraak/Dorpsstraat met parkeerterrein worden in de herinrichting meegenomen. Uit het onderzoek van Bugel Hajema moet blijken of de rotonde Debbemeerweg/Warmenhuizerweg de beste locatie is voor zowel brandweerkazerne als een nieuw tankstation. Het onderzoek zal ongeveer zes weken duren. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl