Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 April 2007 Bouw uitbreiding verzorgingstehuis Lelypark start in 2008

Behoefte aan en wachtlijsten voor woningen met zorg in Wieringermeer zeer groot

Verzorgingstehuis Lelypark wordt de komende jaren fors uitgebreid met zowel woningen met intramurale als extramurale zorg. De intramurale zorg (binnensmuurs) wordt uitgebreid met 13 verzorghuiswoningen en 12 verpleeghuiswoningen; deze laatste vorm van zorg is nu nog niet beschikbaar in de gemeente Wieringermeer. Er worden in 2008 ook 40 aanleunwoningen (extramurale zorg) in de sociale huursector bijgebouwd. Momenteel werken zorgverlener Zuster Kueterstichting, Wooncompagnie en de gemeente Wieringermeer samen de definitieve plannen uit.

Op 1 januari van dit jaar nam Wooncompagnie de 72 woningen van het verzorgingstehuis Lelypark over van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB). Lelypark bestaat nu uit 54 woningen in het tehuis zelf en 28 aanleunwoningen met mogelijkheid tot zorg.

"Gezamenlijk willen we van Lelypark een mooi en zeer compleet park te maken", aldus Huub Ostendorf, manager van Bouwcompagnie (projectontwikkelingsafdeling Van Wooncompagnie). "We willen het voor mensen met zowel een smallere als een grotere beurs mogelijk maken in de Wieringermeer te wonen in een woning met zorgmogelijkheid." De heer Jaarsma bevestigt dit namens de Zuster Kueterstichting: "Samen met de gemeente en Wooncompagnie hebben we een prachtig plan gemaakt, waarmee het voor inwoners van de Wieringermeer mogelijk wordt in hun eigen omgeving de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Het heeft even geduurd, we zijn erg blij dat deze plannen er nu zijn. Samen met de gemeente en Wooncompagnie gaan we in volle vaart vooruit."

Dit jaar wordt de planvorming van de uitbreiding afgerond, begin 2008 gaat de eerste paal de grond in. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl