Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 26 April 2007 Groen licht Heerhugowaardse bedrijventerrein De Vork

Het Heerhugowaardse bedrijventerrein De Vork kan worden gerealiseerd. De Raad van State heeft woensdag 7 maart het beroep dat Leefbaar Heerhugowaard had ingesteld, op alle punten ongegrond verklaard.

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 12 april 2005 het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein vastgesteld. Vervolgens ging ook de provincie hiermee akkoord. Leefbaar Heerhugowaard had tegen dit besluit beroep aangetekend, waarop de zaak op 12 december 2006 is behandeld bij de Raad van State. Nu het beroep ongegrond is verklaard, is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en kan De Vork worden gerealiseerd.

De Raad van State heeft het verweer van een andere bezwaarmaker wel gedeeltelijk gegrond verklaard en het besluit voor het plandeel met de bestemming ‘Groen en Water’ vernietigd, maar dit heeft geen gevolgen voor de realisatie het bedrijventerrein.

Bedrijventerrein De Vork beslaat 120 hectare en ligt tussen de Hasselaarsweg, Middenweg, sportcomplex De Vork en de spoorlijn Alkmaar-Den Helder. De Vork wordt een duurzaam bedrijventerrein met veel ruimte voor water en groen. Aan de architectuur van de bedrijfsgebouwen zullen hoge eisen worden gesteld. Om het verkeer van en voor De Vork niet over de Middenweg te laten rijden wordt een verbinding gemaakt met het naastgelegen bedrijventerrein De Zandhorst. Onder het spoor komt een tunnel. Een tweede ontsluiting komt op de Hasselaarsweg net ten oosten van de spoorwegovergang.

De uitspraak van de Raad van State staat op www.raadvanstate.nl. (Bron: MeerBusiness Alkmaar en omstreken)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl