Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 31 Mei 2007 Informatieavond architectuur Julianadorp-Oost - 7 juni

De gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder houden op donderdag 7 juni een informatieavond over de architectuur van de toekomstige woningen in Julianadorp-Oost. De informatieavond vindt plaats in cafe Prins Hendrik, Loopuytpark 10-12 in Julianadorp. Het programma bestaat uit drie identieke sessies van een uur (aanvang 19.00 uur, 20.00 uur enf 21.00 uur.) Medewerkers van de gemeente, Woningstichting en Faro-architecten BV zijn aanwezig om de sessies te begeleiden, een toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden.

Tijdens de informatieavond kunnen zelf aan de slag gaan. U kunt aan de hand van bouwdozen met een menukaart van bouwopties en -varianten uw ideale woning samenstellen. Het gaat hierbij om zowel rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen als vrijstaande woningen. Daarnaast is het mogelijk te reageren op de ideeen van de architecten. Tijdens de inloopavond kunt u ook het schetsontwerp stedenbouw en landschap en het beeldkwaliteitplan voor Julianadorp-Oost bekijken. Deze zijn afgelopen maart besproken met de direct omwonenden en inmiddels vastgesteld door de stuurgroep.

De reacties van de avond verzamelen wij en bespreken wij in het projectteam waaraan zowel gemeente als Woningstichting deelnemen. Samen met de reacties van de gemeenteraadsleden en de welstandscommissie worden ze ter besluitvorming voorgelegd aan de stuurgroep. De stuurgroep bestaat uit de heer Boskeljon (projectwethouder), de heer Seegers (directeur van Woningstichting Den Helder) en de heer Haarsma (afdelingsmanager van de gemeentelijke afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen). De stuurgroep beslist welke reacties in het plan worden verwerkt.

Achtergrond

In december 2006 hebben de gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder een samenwerkingsovereenkomst getekend om te komen tot het ontwerp voor de nieuwe woonwijk in Julianadorp-Oost. Vervolgens heeft de gemeenteraad op 31 januari 2007 de uitgangspunten voor de nieuwe wijk vastgesteld. De uitgangspunten liggen vast in The Story of JD2.

Op basis van deze uitgangspunten is aan bureau Faro architecten BV opdracht gegeven een stedenbouwkundig en landschapsontwerp voor de wijk en een architectonische uitwerking van de woningen op te stellen. Al deze ontwerpen komen in drie fases tot stand: schetsontwerp - voorontwerp - definitief ontwerp. Het afronden van alle ontwerpen wordt in het najaar 2007 verwacht.

Meer informatie staat te lezen onder de rubriek: projecten/julianadorp-oost op www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl