Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 Juni 2007 Meer woningen nodig voor jonge mensen in Harenkarspel

Om een goede vooruitblik te hebben op de toekomstige woningbehoefte in Harenkarspel is in opdracht van wethouder Rob Heijmans een onderzoek gehouden, een zogenaamde nulmeting.

Enkele dingen uit de meting vallen op: slechts 18% van de nieuw te bouwen woningen in huidige plannen is starterswoning. Een starterswoning is een nieuw huis dat niet meer dan € 145.000,- kost. In Harenkarspel is nog bijna geen woningbouwplan in uitvoering, alles hangt nog in de voorbereiding en is afhankelijk van particulier initiatief. Het streven om 30% huurwoningen te hebben, wordt bij lange na niet gehaald. Juist in huur en sociale koopsector is de laatste jaren weinig gebouwd, daarvoor is een inhaalslag nodig. In 2004 waren er 1205 sociale huurwoningen, nu 1222. In 2004 waren er 1074 sociale koopwoningen er dat aantal is gelijk gebleven, dus helemaal niet gegroeid. De komende jaren krijgt deze sector dus voorrang. De kwaliteit van de woningen in onze gemeente scoort wel bovengemiddeld.

In de komende 10 jaar groeien we naar 16.500 inwoners. Ook het aantal 1 of 2 persoonshuishoudens neemt toe. Ondertussen heeft Harenkarspel nog steeds meer gezinnen dan landelijk gemiddeld (43%, landelijk 35%). Bouwambitie Uit het onderzoek blijkt dat het gemeentelijk beleid niet overeenstemt met de werkelijke situatie, er moeten meer ambities worden gehaald. In de komende tien tot vijftien jaar ligt de bouwambitie van woningen op 120 per jaar, waarvan 48 in goedkope huur/koopsector, 36 middel en 36 duur.

Drie thema's worden centraal gezet: starterswoningen en woningen voor ouderen, collectief particulier opdrachtgeverschap, wonen, welzijn en zorg en de bouw van levensloopbestendige woningen. De plannen zijn gekoppeld aan het Structuurplan. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl