Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 Juli 2007 Huurders en Wooncompagnie maken belangrijke afspraken

Na lang met elkaar in gesprek te zijn geweest, ondertekenden Wooncompagnie, de Huurderskoepel Schagen e.o. en de Vijfhoek (huurdersvereniging voor Purmerend e.o.) maandag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met belangrijke afspraken over de taken, verantwoordelijkheden en belangen van huurders en Wooncompagnie. De huurdersorganisaties en Wooncompagnie hebben de nieuwe samenwerkingsovereenkomst gemaakt om hiermee gezamenlijk de belangen van huurders nog beter te kunnen behartigen en in kaart te brengen.

Wooncompagnie en de SHO (overkoepelend orgaan van de Huurderskoepel Schagen en omstreken en de Vijfhoek) vinden het belangrijk dat huurders nauw worden betrokken bij het beleid van de woningcorporatie. Wooncompagnie wil graag weten wat de huurder vindt en werkt daarom graag samen met bewonerscommissies en -verenigingen, waarin huurders hun stem goed kunnen laten horen en gelden. In de nieuwe samenwerkingovereenkomst zijn onder meer alle regels over deze overlegvormen vastgesteld.

Zo verplicht Wooncompagnie zich tot een continue, open informatievoorziening naar alle huurdersorganisaties toe. Vastgelegd is dat deze organisaties advies- en instemmingsrecht hebben bij bepaalde beleidsbesluiten van Wooncompagnie. Omdat Wooncompagnie het overleg met huurdersorganisaties zeer belangrijk vindt, financiert zij mede de huurdersorganisaties. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is de hoogte van de verschillende vergoedingen duidelijk vastgesteld. Hiermee weten zowel Wooncompagnie als de SHO waar zij op kunnen rekenen en wordt een goede, efficiente bedrijfsvoering bevorderd.

De SHO - de belangenvertegenwoordiger van de huurders - en Wooncompagnie bevestigden met het ondertekenen van de overeenkomst maandag hun overeenstemming over de afspraken.

Kaderafspraken bij herstructureringsprojecten

Als aanvulling op de samenwerkingsovereenkomst maakten Wooncompagnie en de SHO kaderafspraken voor herstructureringsprojecten. Om nog duidelijker in beeld te hebben waar zowel de bewoners als Wooncompagnie precies op kunnen rekenen als zij in aanraking komen met bepaalde herstructureringsbegrippen, hebben de SHO en Wooncompagnie een uitleg van de definities en de gevolgen ervan gezamenlijk op schrift gesteld. Hiermee kan onduidelijkheid en verwarring rondom gebruikte definities in de toekomst worden voorkomen.

Directeur John Hendriks vertelt namens Wooncompagnie: "Niet alleen de ondertekening is een mooi resultaat, maar we hebben ook gewerkt aan wederzijds vertrouwen en respect. Ik denk dat we hiermee een stevige basis hebben gelegd om met elkaar de samenwerking voort te zetten. Want er staat nog veel meer op het programma. We gaan bijvoorbeeld verder werken aan een reglement voor bewonerscommissies, een vernieuwd sociaal plan en kaderafspraken bij planmatig onderhoud." (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl