Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 14 September 2007 Eerste paal geslagen nieuw opleidingscentrum voor glastuinbouw

ZWAAGDIJK - Vrijdag 7 september heeft gedeputeerde J. Bond de eerste paal de grond in geslagen voor een nieuw opleidingscentrum voor de glastuinbouw. Dit opleidingscentrum zal gestalte krijgen in een hypermoderne kas bij Proeftuin Zwaagdijk, in Zwaagdijk. Zowel leerlingen en studenten als werknemers zullen volgend jaar bij het opleidingscentrum terecht kunnen voor een opleiding of cursus. Dit nieuwe opleidingscentrum wordt ontwikkelt binnen het project Kassenklas.

Na een welkomstwoord door Dhr. Johan Kos, directeur van proeftuin Zwaagdijk en Siemen Ruiter, voorzitter van de Stichting Proeftuin Zwaagdijk nam gedeputeerde Jaap Bond het woord. "Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is nodig om jonge mensen weer enthousiast te krijgen voor de glastuinbouw. Ik denk dat Kassenklas een hele grote stap in de goede richting is!", aldus de enthousiaste gedeputeerde. Daarna vertrok het hele gezelschap naar buiten waar Dhr. Bond plaats nam in de hei-installatie. Al snel klonk het wel bekende hamerende heigeluid, dat werd bijgestaan door geknal van vuurwerk. Afsluitend was er een borrel voor de genodigden. Voor het einde van dit jaar zal de nieuwe hypermoderne opleidingskas klaar zijn.

Kassenklas is een project waarbij leerlingen en studenten in een kas een opleiding kunnen volgen voor één van de vele interessante beroepen in de glastuinbouw. Kassenklas is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en bedrijven uit West-Friesland. Leerlingen van alle opleidingsniveaus krijgen les in een kas en worden zo enthousiast gemaakt voor de glastuinbouw. De veelzijdigheid van de functies binnen de glastuinbouw en het bloeiende toekomstperspectief is voor veel leerlingen nieuw. Kassenklas geeft een antwoord op de sterk groeiende vraag naar breed opgeleid en flexibel inzetbaar personeel in de glastuinbouw. Mensen met groene vingers die graag werken in een technisch hoog ontwikkelde omgeving.

Op dit moment worden er voor Kassenklas nog 2 kassen gehuurd bij Proeftuin Zwaagdijk. Volgend jaar september zullen de eerste leerlingen daar een opleiding kunnen volgen. O.a. techniek, bedrijfskunde, logistiek en natuurlijk ook plantenteelt zullen aan bod komen tijdens de opleiding. Groene ondernemers kunnen volgend jaar bij het opleidingscentrum terecht voor bijscholing of vakspecifieke cursussen voor hun werknemers. De inhoud van de opleiding zal in samenwerking met bedrijven uit de regio samengesteld worden. Daarnaast hebben ondernemers met Kassenklas de mogelijkheid om productontwikkeling en het ontwerpen van concepten voor vermarkting van nieuwe producten op een degelijke maar betaalbare wijze uit te laten voeren. Kassenklassers worden op deze manier opgeleid volgens de laatste actuele ontwikkelingen in deze groeiende branche.

Kassenklas wordt o.a. gefinancierd met de subsidieregeling Innovatiearrangement. Op www.kassenklas.nl kunt u meer informatie lezen over het project.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl