Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 20 November 2007 Bewoners willen veilig, groen en schoon Stadshart

Wat vinden de bewoners dat er moet gebeuren om aangenaam in het Stadshart te kunnen wonen? Deze vraag stond op 29 en 31 oktober centraal tijdens twee ‘wijktafels’ van Zeestad CV/BV. Rond de zeventig mensen lieten hun stem horen over wat er moet veranderen om nu en straks prettig in het Stadshart te wonen.

Projectleider Jan Roelf Sikkens maakte tijdens de twee avonden nog eens de noodzaak duidelijk om de leefbaarheid van de stad te vergroten. Ook presenteerde hij een aantal concrete voorstellen. De bewoners bespraken alle ideeen en voegden er flink wat nieuwe aan toe. Toen kwam het leukste moment van de avond: iedereen kreeg tien stickers om te verdelen over de voorstellen. Na veel gewik en geweeg kregen alle stickers hun plek en werden de voorkeuren duidelijk.

Top drie

Met stip op een kwam de actieve bestrijding van de drugsoverlast en de onveiligheid. Rondhangende dealers rond het kruispunt Koningstraat/Koningdwarsstraat, transacties op stille parkeerplaatsen achter de woningen en soms vanuit midden op straat stilstaande auto’s met ronkende motoren, zijn de meest genoemde klachten. Ook heeft menigeen de indruk dat de coffeeshops soms wel erg jonge klanten hebben.

Op nummer twee staat de wens om het Stadshart groener te maken: niet alleen met een Stadspark maar ook met meer groen in de woonstraten. Het derde item dat met kop en schouders boven de rest uitstak was het beter schoonmaken van de stad: meer afvalbakken op de parkeerplaatsen, vaker schoonmaken, ook in de avonduren en een vaste afhaaldag voor grof vuil.

Andere ideeen

Voorstellen die eveneens op brede instemming kunnen rekenen zijn:

Vervolg

De voorkeuren van de bewoners worden de komende weken nader bekeken, ook wat betreft de beschikbare hoeveelheid geld. Nog voor de kerst is een concreet programma met maatregelen gereed. Dit programma wordt opgenomen in het Uitwerkingsplan Stadshart en tijdens een openbare bijeenkomst in de schouwburg gepresenteerd. In het voorjaar besluit de gemeenteraad over dit plan.

Meer weten? Neem dan contact op met projectleider Jan Roelf Sikkens van Zeestad CV/BV, tel. 0223-678711. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl