Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 Januari 2008 Texel laagste OZB van Nederland

In onderzoek verricht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) blijkt dat je als bewoner op Texel het laagste OZB tarief van Nederland betaald. Onroerende zaakbelasting (OZB) is een belasting die door gemeenten wordt geheven van eigenaren en gebruikers van onroerende zaken.

Op Texel is het OZB tarief voor de eigenaar woning € 1. Ook de tarieven voor niet woningen (bijvoorbeeld winkel of bedrijfspanden) zijn de laagste van Nederland met respectievelijk € 1.43 voor gebruikers en € 1,70 voor eigenaren van niet woningen. De basis hierbij is € 2.500 getaxeerde waarde van het pand. Voor het eigendom van een woning van €100.000 betaalt u op Texel 40 maal € 1 is € 40 per jaar.

Een van de duurste gemeenten is de gemeente Nijmegen. Daar zijn de tarieven respectievelijk

Al vele jaren is gemeente Texel te vinden in de top van goedkoopste OZB gemeenten. Dit en andere weetjes staan vermeld in het boekje Leven in NL, een gezamenlijke publicatie van de VNG en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het boekje is vanaf 20 december te downloaden van de site van de VNG www.vng.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl