Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 25 Februari 2008 Zeven misverstanden over het Structuurplan Harenkarspel

Ondanks alle discussieavonden en openbaarheid (het gevoerde inter-actieve proces, waarbij alle gelegenheid tot meningsvorming en inbreng is geboden) van het Structuurplan, dat op 11 maart aan de gemeenteraad van Harenkarspel ter vaststelling wordt voorgelegd, is onder sommige inwoners kennelijk verwarring ontstaan over enkele hoofdlijnen van het op dit moment voorgestane plan voor de toekomst. Hier volgt een lijstje met stellingen in verband met die verwarring:

  1. Alle winkels worden niet verplaatst naar Warmenhuizen
  2. Verkenning op hoofdlijnen, niet op bestemmingsplan-niveau
  3. Structuurplan moet uitgewerkt worden, als een gebied bruin is ingekleurd betekent dit niet dat er alleen stenen komen, maar ook groen, water, speelvoorzieningen, parkeerplaatsen etc.
  4. Structuurplan nu vaststellen, daarna wordt het tempo bepaald aan de hand van benodigde uitwerking van projecten
  5. Verkeersstructuurvisie kan aanleiding geven tot aanpassing Structuurplan
  6. Landbouwstructuurvisie kan aanleiding geven tot aanpassing Structuurplan
  7. Karakter van Structuurplan is dat het richting geeft voor de komende 20 jaar. Het kan bijgesteld worden. Dat is het verschil met een bestemmingsplan, dat wel bindend is in juridisch opzicht richting burgers, bedrijven en andere instellingen, in tegenstelling tot het Structuurplan, dat niet bindend is.

Nadere uitleg is te vinden op www.harenkarspel.nl (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl