Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 Maart 2008 Naam brede school Tuitjenhorn wordt: De Hoge Akker

Woensdag 12 maart heeft demissionair wethouder Scheltema de Heere samen met kinderen de naam onthuld van de Brede School van Tuitjenhorn, het wordt De Hoge Akker.

Hiervoor was een prijsvraag gehouden onder de ouders van de kinderen van de Barbaraschool. De samenwerkende partners van de Brede School hebben zich gebogen over alle inzendingen en kozen unaniem deze naam.

De Hoge Akker is bedacht door de familie Tijm van de Manusveert in Tuitjenhorn. Zij werden beloond met een dinerbon van honderd euro en boeket. De inzenders geven aan dat het land aan de Bladstraat, rechts vanaf de Dorpsstraat gezien (waar nu huizen en volwasseneneducatie De Noordkop staan) voorheen de hoge akker heette. De naam spreekt de gebruikers aan omdat Tuitjenhorn is omgeven door akkers en de inwoners veelal werkzaam zijn in landbouw (gerelateerde) bedrijven. De akker staat symbool voor zaaien, zorgen, oogsten, ontwikkelen en groeien. Dat is ook het streven van de Brede School, om de talenten (het 'zaaigoed') optimaal tot ontwikkeling te laten komen. De akker levert voedsel voor lichaam en indirect ook voor de geest. Stichting Flore die het basisschooldeel beheert, staat ook voor floreren, groeien, ontwikkelen en tot bloei laten komen. Het woord 'hoge' verwijst daarnaast naar het gebouw dat waarschijnlijk twee verdiepingen gaat tellen.

De naam van de school werd onthuld in bijzijn van de inzenders en kinderen die hiervoor een schilderij hebben gemaakt met de naam 'De Hoge Akker'. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl