Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 14 Maart 2008 Baggerschouw gaat van start

Deze week ontvangen duizenden eigenaren van grond aan een sloot een brief van het hoogheemraadschap. In deze brief wordt hen gevraagd hun sloot voor volgend jaar op breedte en diepte te onderhouden. In februari 2009 controleren de schouwmeesters van het hoogheemraadschap de betreffende sloten op afmetingen.

Eén van de belangrijkste taken van het hoogheemraadschap is het beheren van het oppervlaktewater. Door middel van een stelsel van stuwen en gemalen regelt het hoogheemraadschap het juiste waterpeil in sloten en vaarten. Dit systeem kan alleen optimaal functioneren als de sloten en vaarten worden onderhouden op zuiverheid, breedte en diepte. Het onderhoud op zuiverheid controleert het hoogheemraadschap jaarlijks tijdens de najaarsschouw. Of de sloten de juiste afmetingen hebben, wordt eens in de zeven jaar gecontroleerd.

De onderhoudsplicht

In 2007 zijn hoofdwaterlopen van het hoogheemraadschap in de nu aangeschreven gemeenten uitgebaggerd. Om het systeem optimaal te laten werken is het belangrijk dat de sloten die daarop aansluiten ook de juiste breedte en diepte hebben. Volgens de Keur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn de eigenaren van de gronden gelegen aan de schouwsloten verplicht de aan hun grond grenzende helft van de sloot te onderhouden op de in de legger vermelde afmetingen. Deze eigenaren ontvangen daarom van het hoogheemraadschap een brief. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl