Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 April 2008 Wooncompagnie past huren per 1 juli aan

Jaarlijkse huurverhoging in 2008: 1,6 procent

Wooncompagnie verhoogt de huren van haar woningen per 1 juli 2008 met 1,6 procent. Het gaat om de gebruikelijke jaarlijkse huurverhoging. Ieder jaar bepaalt het Ministerie op basis van het inflatiecijfer met welk percentage de huren maximaal mogen stijgen. Alle huurders worden voor 1 mei door Wooncompagnie schriftelijk op de hoogte gebracht van het huurbedrag dat per 1 juli betaald moet gaan worden.

Maximaal redelijke huur

Wooncompagnie wil woningen betaalbaar houden en berekent daarom voor de meeste woningen een lagere huurprijs dan wettelijk zou mogen. De maximale huurprijs wordt de maximaal redelijke huur genoemd en vastgesteld (via een puntensyteem) op basis van de kwaliteit van de woning.

Huurtoeslag

De nieuwe huurprijs heeft gevolgen voor de huurtoeslag. Wanneer huurders huurtoeslag laten verrekenen via Wooncompagnie, dan geeft Wooncompagnie de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Huurders ontvangen vóór 1 juli van de Belastingdienst een nieuwe beschikking huurtoeslag waarin de nieuwe huurprijs is verwerkt. Als huurders de huurtoeslag niet laten verrekenen door Wooncompagnie maar dat rechtstreeks ontvangen, krijgen huurders van de Belastingdienst een wijzigingsformulier waarop ze zelf de nieuwe huurprijs kunnen doorgeven.

Bezwaar aantekenen

Bezwaar aantekenen kan, maar niet alle bezwaren leiden tot het blokkeren van de huurverhoging. Enkele voorbeelden waarbij bezwaar maken zinvol is:

Huurders met vragen over de huurverhoging en/of huurtoeslag kunnen terecht bij het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie (0900 20 22 373, lokaal tarief).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl